KunststofenRubber.nl

Avantium gaat samenwerken met Japanse Mitsui

10 december 2015 om 16:00 uur

Avantium heeft een overeenkomst getekend met Mitsui & Co., Ltd. (‘Mitsui'), om de chemische bouwstenen FDCA en PEF te commercialiseren in Azië. Als onderdeel van deze overeenkomst heeft Mitsui het recht om een significante hoeveelheid FDCA te kunnen kopen uit de eerste commerciële FDCA-fabriek van Avantium.


Avantium en Mitsui gaan nauw samenwerken bij het ontwikkelen van concrete toepassingen van dunne PEF-folies in Azië en PEF-flessen in Japan. PEF heeft goede barrière-eigenschappen, waarmee het voordeel biedt bij het verpakken van producten die zuurstofgevoelig zijn, zoals voedsel, bier en producten in de gezondheidszorg. Daarnaast werken beide partijen aan de lancering en groei van andere toepassingen van FDCA.

 

Momenteel bevindt Avantium zich in de finalefase voor de bouw van de eerste FDCA-fabriek. In het eerste kwartaal van 2016 verwacht Avantium meer informatie te kunnen geven over de capaciteit, de locatie en de verdere tijdsplanning voor de fabriek. Een aanzienlijk deel van de capaciteit van de eerste fabriek zal gereserveerd worden voor Mitsui, waarmee Avantium de enorme potentie van PEF en FDCA in de Aziatische markt aantoont.

 

Tom van Aken, CEO Avantium, licht toe: 'De samenwerking met Mitsui opent de deur naar ongekende groeimogelijkheden en innovatie in de Aziatische markt, met name in de verpakkingsindustrie. Deze samenwerking verbreedt de toepassingen van PEF in flessen - zoals met The Coca-Cola Company, Danone en ALPLA - naar nieuwe toepassingen in dunne PEF-folies met superieure eigenschappen. Met name Japan is een zeer aantrekkelijke markt voor een hoogwaardig materiaal zoals PEF. De Japanse verpakkingsindustrie is innovatief en dat resulteert in een groot aantal verpakkingssoorten dat voorziet in de behoefte van de lokale consument met hoge kwaliteitseisen. Wij willen Mitsui en haar Japanse partners en klanten ondersteunen bij het lanceren van PEF rond de Olympische Spelen in Tokyo.'

 

Voor Mitsui is de samenwerking met Avantium een uitbreiding van haar portfolio in de duurzame chemie. De heer Hidebumi Kasuga, General Manager van Specialty Chemicals Division II, Basic Chemicals Business Unit, verklaart: 'Mitsui gelooft in een groot marktpotentieel voor de duurzame chemische bouwstenen FDCA en PEF. Wij zijn blij dat wij onze positie in dit veld kunnen versterken door deze samenwerking met Avantium, leider op het gebied van FDCA en PEF. Deze samenwerking past goed in de strategie van Mitsui; het uitzetten van structuren voor toekomstige bioraffinaderijen, en het combineren van onze kracht in grondstoffen, projectmanagement, chemicaliën en eindmarkten.'

 

www.avantium.com

 

 

 

Focus op ...

Agenda

6 december 2016, Maritim Hotel Keulen

Fire resistance in plastics 2016

AMI Conferentie laat experts uit de hele toeleveringsketen aan het woord op de conferentie Fire...

7 december 2016, Istanbul

Plast Eurasia 2016

14 december 2016, Den Bosch

AgriFoodTech 2016

AgriFoodTech 2016 presenteert alle technologische ontwikkelingen en oplossingen onder één dak en...

Meer agendapunten »