KunststofenRubber.nl

Marktrapport synthetische rubber

09 februari 2016 om 14:15 uur

Tegenwoordig rijdt bijna alle verkeer op banden uit synthetisch rubber. De auto-industrie is verreweg de grootste afnemer van elastomeren. Dit is een conclusie uit een nieuw marktrapport van Ceresana, dat voor de tweede keer de wereldmarkt voor synthetische rubber onderzocht.


Jaarlijks wordt wereldwijd meer dan 12,6 miljoen ton synthetische rubber gebruikt. De vraag neemt toe, vooral in Zuidoost-Azië, waar meer dan de helft van alle geproduceerde rubber wordt gebruikt. In 2014 werd bijna 60% van alle synthetische rubber verwerkt tot banden. Andere belangrijke producten zijn slangen, kabels en afdichtingen, en profielen voor ramen en deuren.

 

Het marktrapport geeft informatie vanaf 2006 en doet voorspellingen tot 2022. Ceresana verwacht dat de vraag naar rubber vanuit de auto-industrie tot 2022 zal stijgen met 2,4% per jaar.

 

De vraag naar rubber voor technische en industriële toepassingen zal groeien met 2,9% per jaar. Dit komt vooral vanuit de chemische industrie, de bouw en elektrische en elektronische toepassingen. Het gaat om producten zoals transportbanden, rollen, slangen, profielen, kabels, spuitgietartikelen, dakbedekking en lijmen.

 

Het belangrijkste type rubber is styreenbutadieen (SBR): en 2014 werd meer dan 5,3 miljoen ton SBR verwerkt. Dit type wordt geproduceerd door emulsiepolymerisatie (E-SBR) of solutiepolymerisatie (S-SBR). Hoewel E-SBR zo'n 73% van de totale vraag naar SBR voor zijn rekening neemt, vertoont de markt voor S-SBR een hogere groei (meer dan 5% per jaar). Voor banden worden voornamelijk deze twee SBR-typen gebruikt. Voor de industrie en de bouw worden veelal andere typen gebruikt, bijvoorbeeld etheenpropeendieenrubber (EPDM) of polychloropreenrubber (CR).

 

Inhoud van het rapport
Hoofdstuk 1: beschrijving en analyse van de wereldrubbermarkt.
Hoofdstuk 2: analyse van 20 landen (vraag, export, import, productie, capaciteiten)
Hoofdstuk 3: analyse van de verschillende toepassingsgebieden
Hoofdstuk 4: analyse van de verschillende typen rubber: E-SBR, S-SBR, BR, EPDM, IIR, NBR, CR en IR
Hoofdstuk 5: gegevens van de 70 belangrijkste producten

Omvang: 440 blz, 128 grafieken, 155 tabellen, 20 landenprofielen, 70 bedrijfsprofielen
Prijzen vanaf 2.700,00 euro

 

www.ceresana.com/en/market-studies/plastics/synthetic-rubber/

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2017, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2017

Internationale vakbeurs voor de kunststofwereld

24 oktober 2017, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2017

Het centrum van de Benelux voor de recyclingbranche. Thema is dit jaar reduce, re-use, recycle. www...

1 november 2017, Seoul, Zuid-Korea

JEC Asia 2017

JEC Composites Asia

Meer agendapunten »