KunststofenRubber.nl

Inklapbare ‘politainer' van RPC Promens geeft voordelen bij opslag en transport

09 september 2016 om 14:08 uur

De Politainer is beschikbaar in maten van één tot dertig liter en bestaat uit een PE-container binnen een bordkartonnen buitenkant.

 Er wordt 75 procent minder materiaal gebruikt in vergelijking tot harde containers maar bovendien kunnen lege politainers worden platgedrukt. Er kunnen bijna vijftienhonderd containers van vijf liter op één pallet, wat voordelen heeft voor opslag en transport.
RPC Promens biedt bovendien een vulsysteem aan waarbij de Politainer direct kan worden gekoppeld aan de vulmachine met speciale connectors.  Bovendien, de container zakt in elkaar gedurende het verbruik van het product wat helpt bij het volledig legen van de container, dus met een minimum aan restmateriaal.  De PE-container is volledig recyclebaar.
De Politainer is volgens RPC geschikt voor veel verschillende toepassingen inclusief chemicaliën, inkt, pharmaceutica en voedsel. De container is er ook in een coex EVOH / PA-versie, oftewel in een versie van meerlaags coex-folie van etheen-vinylalcohol (EVOH) en polyamide (nylon).  

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »