KunststofenRubber.nl

Composites Europe neemt afscheid van Messe Düsseldorf

29 november 2016 om 10:32 uur - DÜSSELDORF

Messe Düsseldorf raakt Composites Europe kwijt. Organisator Reed kiest ervoor voortaan elk jaar naar Stuttgart te gaan

Sinds 2006 wordt de vakbeurs Composites Europe afwisselend in Düsseldorf en Stuttgart georganiseerd, maar dat gaat veranderen. Vanaf 2017 kiest de organisatie permanent voor Stuttgart.


Organisator Reed Exhibitions zegt in het bericht met deze beslissing tegemoet te komen aan de wensen van de exposanten en dat de adviesraad van de beurs het besluit unaniem heeft gesteund. Het beslissende argument  is de nabijheid van de industriesectoren waar vezelversterkte materialen hun toepassing vinden, zegt Reed. En dit is met name in de autosector, bij de autofabrikanten, in de lucht- en ruimtevaart en in de elektrische industrie."De regio rond Stuttgart en Baden-Württemberg is de aanjager van innovatie in veel van de toepassingsgebieden van composiet", zegt Olaf Freier, beursdirecteur van Composites Europe. De voorzitter van de adviesraad, Peter Egger, beaamt dit: "In de toekomst zal het gaan over het ontwikkelen van massaproductie van composieten met de nieuwste oplossingen voor productie en automatisering, met de bedoeling het marktpotentieel te vergroten.  De industrie hoopt op extra impulsen door de keuze voor Stuttgart."  Ook de Europese industrie-associatie EuCIA en de associatie Composites Germany stemmen met het besluit in, zo meldt Reed Exhibitions. 


Composites Europe begon in 2006 met 143 exposanten en zo'n drieduizend bezoekers.  Inmiddels is de beurs uitgegroeid tot de belangrijkste beurs op dit gebied van Europa en is verdrievoudigd in omvang.  Composites Europe zag in het bijzonder in Stuttgart een dynamische ontwikkeling en de laatste keer (in 2015) waren daar 470 exposanten. Dit jaar waren in Düsseldorf  350 exposanten uit 27 landen aanwezig.

 

Het besluit voor Stuttgart betekent niet dat Reed afscheid neemt van Messe Düsseldorf. Ceo Hans-Joachim Erbel van Reed Exhibitions Duitsland: "Düsseldorf is een zeer goede gastheer  en een ideale locatie voor de beurs Aluminium. Noordrijn-Westfalen is verreweg de belangrijkste Duitse deelstaat en vormt het Europese hart op het gebied van de productie van aluminium producten en half-fabrikaten. Bijna zestig procent van de omzet van de Duitse industrie wordt gegenereerd tussen de rivieren Rijn en Wezer.

 

In 2017 wordt de 12e Composites Europe in Stuttgart georganiseerd van 19 tot 21 september.

 

www.composites-europe.com

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »