KunststofenRubber.nl

Innovatie pyrolyse-ovens voor verwijderen kunststofresten

16 maart 2017 om 11:08 uur - AMERSFOORT

Het schoonmaken van gereedschappen die zijn vervuild met resten kunststof, is een belangrijke taak in de productieprocessen in de kunststofindustrie. ECON is specialist in onderwatergranuleersystemen en ontwikkelt en verbetert zijn pyrolyse-ovens.


Industriële pyrolyse-reinigingsovens zijn ontwikkeld om zonder beschadiging bijproducten zoals verven, lakken en harsen van materialen te ontbinden. De ECON pyrolyse-ovens werken elektrisch. De oven gebruikt een vacuümpomp die is voorzien van een actief koolfilter en is daardoor milieuvriendelijk omdat er geen sprake is van waterverbruik, naverbranding of schadelijke uitstoot. Een bijkomend voordeel is dat de oven op elke gewenste plek geplaatst kan worden, zolang er maar elektriciteit beschikbaar is, meldt SPS Solids Process Solutions,  die het Oostenrijkse merk vetegenwoordigt.

 

Flexibele laadkamer


Standaard zijn er zes verschillende maten pyrolyse-ovens bij ECON beschikbaar. Bij alle modellen kan bovendien de lengte van de laadkamer worden aangepast.  Pas geleden realiseerde ECON bijvoorbeeld een oven van 1500 millimeter met een laadkamer van 1800 millimeter in plaats van de standaard 1600 millimeter. Langer maken kan, maar het is ook mogelijk een oven van 1800 millimeter met een standaardlengte van 1600 millimeter in te korten naar 800 millimeter. Afhankelijk van de toepassing kunnen de standaardmodellen op maat worden gemaakt.

 

Verbetering elektrische besturing

Sinds kort worden op alle ECON pyrolyse-ovens Schneider PLC-regelaars geïnstalleerd. Dit geeft direct gebruiksgemak voor de klant die de machine met een touchscreen kan bedienen en daarbij een duidelijke visualisatie van het proces krijgt aangeleverd. Ook kunnen per gebruiker autorisaties worden verleend voor de bediening van het systeem. Dit geldt in het bijzonder voor het servicemenu zodat de kritische waarden uitsluitend kunnen worden aangepast door bevoegd personeel.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »