KunststofenRubber.nl

25 miljoen euro subsidie voor consortium PEFerence

13 juni 2017 om 15:55 uur - AMSTERDAM

Het Europese initiatief Bio-Based Industries (BBI), dat bestaat uit vertegenwoordigers van de Europese Unie en van de biobased industrie heeft 25 miljoen euro subsidie toegezegd aan ‘PEFerence', een consortium van elf bedrijven.


De subsidie steunt het oprichten van een innovatieve waardeketen voor biobased grondstoffen, chemicaliën en materialen die zijn gebaseerd op polyethylene furanoate (PEF).  Hier valt ook de beoogde bouw van de fabriek  voor vijftig duizend ton per jaar voor furaandicarbonzuur FDCA, de belangrijkste bouwsteen voor de productie van  PEF. Het bedrijf Synvina coördineert het PEFerence- project.

BBI wil met de bijdrage meewerken aan milieuvriendelijker materialen en producten. Gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen zullen producten uit PEF belangrijk bijdragen aan het vervangen van op fossiele grondstof  gebaseerde verpakkingsmaatregelen. PEF is een innovatieve polyester die geschikt is voor teopassingen zoals flessen, foliën en  polyurethanen.  PEF-flessen kunnen wordne gerecycled en hergebruikt als materiaal voor flessen, verpakkingen en textiel.  PEF heeft bovendien betere producteigenschappen ten opzichte van PET.

Behalve Synvina (een joint venture van BASF en Avantium) zijn ook de volgende partijen partners:  Tereos Participations (Frankrijk),  Alpla Werke Alwin Lehner GmbH & Co Kg (Oostenrijk), OMV Machinery Srl (Italië), Croda Nederland BV, estec Sa (Zwitserland) en Lego System As (Denemarken), Nova-Institut für politische und ökologische Innovation GmbH (Duitsland) en Spinverse Innovation Management Oy (Finland).

 

http/:www.synvina.eu

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »