KunststofenRubber.nl

Interpol voorkomt illegale dump 1,5 mln ton afval

09 augustus 2017 om 10:15 uur - LYON (F)

Interpol heeft gemeld dat, in de grootste actie tegen milieuvervuiling ooit, de illegale dump van anderhalf miljoen ton afval is voorkomen. In Nederland onderschepte Interpol tien duizend ton illegaal afval.


De actie heeft  de hele maand juni geduurd. Er werkten 43 landen samen om industrieel afval, bouwafval, sloopafval en   huishoudelijk en medisch afval te onderscheppen. In totaal ging het om 141 vrachten met in totaal veertien duizend ton afval en nog eens 85 locaties waar bij elkaar opgeteld een miljoen ton was gedumpt. Het grootste deel van het illegale afval bestond uit metaal en elektronica-afval, dat kan worden teruggeleid naar de auto-industrie. In Nederland onderschepte Interpol tien duizend ton afval, dat vermoedelijk bedoeld was voor transport naar West-Afrika, Azië en het Caribisch gebied.

 

12,7 miljoen ton plastics

 

Afvalcriminaliteit is een wereldwijd probleem. In het jaar 2010 werd volgens Interpol 12,7 miljoen ton plastics, dat is bijna vijf procent van al het plastic afval in de wereld, illegaal in de oceanen gedumpt. Van de 42 miljoen ton e-waste die in de wereld vrijkwam, werd slechts tien tot veertig procent afgevoerd en verwerkt via de legale kanalen.

 

Focus op ...

Agenda

19 september 2017, Messe Stuttgart

Composites Europe 2017

https://www.composites-europe.com/

25 september 2017, Plant One - Botlek Rotterdam - Merseyweg 10

New Materials StartupFest Europe

Startups en grote chemische bedrijven ontmoeten elkaar met nieuwe materialen als onderwerp.

27 september 2017, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2017 Veldhoven

De Nederlandse beurs voor kunststoffen en de kunststofverwerkende bedrijven

Meer agendapunten »