KunststofenRubber.nl

Sabic onderzoekt mogelijkheden samenwerking Ocean Cleanup

14 september 2017 om 12:29 uur - GELEEN

Na de officiële opening van een nieuwe proeffabriek in Geleen heeft kunststoffenfabrikant Sabic een speciale avond georganiseerd voor directeuren en genodigden. Opmerkelijk: Ocean Cleanup-oprichter Boyan Slat trad er op als gastspreker.


Boyan Slat is oprichter en ceo van The Ocean Cleanup Foundation. Zijn organisatie ontwikkelt technieken om de werkelijk onmetelijk grote hoeveelheden kunststofafval uit de oceanen te verwijderen en te voorkomen dat er nog meer in terechtkomt.

Slat hield een pleidooi voor het belang van innovatie en samenwerking om de oceanen gezonder te maken. Kunststoffenfabrikant Sabic stond per 14 september 2017 niet op de lijst van partners en sponsors van The Ocean Cleanup maar er blijkt toch een ontwikkeling gaande. "Sabic ondersteunt het werk van Boyan Slat en The Ocean Cleanup. Een aantal mogelijkheden tot verdere samenwerking wordt onderzocht", aldus een Sabic-woordvoerder.

 

Sabic boekte in 2016 een nettowinst van 4,8 miljard dollar op een omzet van 35,4 miljard dollar. De productie in 2016 was 72,7 miljoen ton. De overheid van Saudi-Arabië bezit zeventig procent van de aandelen van Sabic.  

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »