KunststofenRubber.nl

Nieuwe awards voor Plastics Recycling gelanceerd door PRE

23 oktober 2017 om 12:50 uur - BRUSSEL/AMSTERDAM

De organisatie van de Plastics Recycling Show Europe bestaat uit Crain Communications en Plastics Recyclers Europe (PRE). Zij hebben nu de nieuwe verkiezing ‘Plastics Recycling Awards Europe' aangekondigd.


De verkiezing staat open voor organisaties en  personen in heel Europa die betrokken zijn bij kunststofrecycling. Er zijn vijf categorieën:

 

•Recycled Plastic Consumer Lifestyle Product of the Year
•Best Building & Construction Product
•Best Recycled Plastic Packaging Product
•Best Technology Innovation in Plastics Recycling Plastics Recycling Ambassador of the Year

 

De winnaars worden bekendgemaakt op de tweede dag van Plastics Recycling Show Europe 2018 in de RAI in Amsterdam op 25 april.

 

Enorm veel

 

"Gerecyclede producten en recycling als zodanig hebben een scherpe focus nodig en ook de erkenning van de industrie en de consumenten. De nieuwe awards zijn goede instrumenten om dit te bereiken. We moeten ons richten op de echte waarde van recyclaat, op de bijdrage ervan aan grondstof- en CO2-besparing en op het belang van de rol die kunststofrecycling speelt binnen de circulaire economie. We moeten laten zien hoe enorm veel toepassingsmogelijkheden er zijn voor recyclaat. En we moeten benadrukken wat de voortgang is binnen de recyclingtechnologie en -technieken", vindt voorzitter Ton Emans van Plastic Recyclers Europe.

 

Uitnodiging 

 

Productontwerpers, design engineers, kunststofverwerkers, fabrikanten en leveranciers van recyclaat worden uitgenodigd aan deze verkiezing deel te nemen.  De jury bevat onder anderen Cyril Gutsch,  de oprichter en de organisatie Parley for the Oceans, die dit jaar werd verkozen tot Environmentalist of the Year door een associatie van fabrikanten uit de surf-industrie.  De deadline voor deelname is 22 december 2017. De finalisten worden begin maart 2018 bekendgemaakt. De eerste winnaars van de Plastics Recycling Awards Europe  worden aansluitend gepresenteerd op The Plastics Recycling Show Europe op 25 April 2018. U kunt hier inschrijven voor bezoek Plastics Recycling Show Europe 2018.

 

Bekijk hier de video van PRS Europe 2017

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »