KunststofenRubber.nl

EuPC: 60% kunststofverwerkers vindt geen goed recyclaat

25 oktober 2017 om 15:54 uur - BRUSSEL

Zestig procent van de kunststofverwerkers vindt het moeilijk aan recyclaat van de juiste kwaliteit te komen, aldus het onderzoek van EuPC

In mei van dit jaar heeft de European Plastics Converters Association (EuPC) een Europees onderzoek gestart naar het huidige en toekomstige gebruik van recyclaten (recycled plastics materials oftewel rPM) in de Europese kunststofverwerkende industrie. De belangrijkste constatering is misschien wel dat bijna zestig procent van de bedrijven het moeilijk tot zeer moeilijk vindt recyclaat van voldoende kwaliteit te vinden.


Na vijf maanden hebben 485 deelnemers uit 28 landen de online enquête ingevuld en de EuPC heeft nu de resultaten ervan bekendgemaakt.  Het rapport geeft diepgaande inzichten in de huidige stand van zaken met betrekking tot het gebruik van rPM.  Enkele belangrijke conclusies zijn:

 

  • De kwaliteit van rPM blijft de grootste hindernis voor een grotere inzet van recyclaat als ruw materiaal. Bina zestig procent van de Europese kunststofverwerkers vind het moeilijk of zeer moeilijk om recyclaat te krijgen in een acceptabele kwaliteit.
  • De klanten van de verwerkers ondersteunen het gebruik van rPM onvoldoende. Slechts 27 procent van de Europese kunststofverwerkers zegt dat hun klanten voldoende op de hoogte zijn van de voordelen van het gebruik van recyclaat.
  • Het huidige kader van regelgeving moet worden aangenomen om het gebruik van recyclaat adequaat te ondersteunen. Zes van de tien Europese verwerkers van kunststof denken dat de huidige regulering niet passend is om een grotere inzet van recyclaat in de toekomst te ondersteunen.

Het onderzoek maakt deel uit van een groter initiatief van EuPC om meer kennis te vergaren over het gebruik van recyclaat in de kunststofverwerkende industrie. In 2018 en daarna zullen meerdere workshops met nationale organisaties volgen, zegt EuPC. Alle EuPC-leden en deelnemende bedrijven zullen in de komende maanden een gedetailleerd rapport ontvangen. Andere geïnteresseerden kunnen een rapport opvragen door zich te registreren via de www.polymercomplyeurope.eu.

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

15 mei 2024, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event

Beurs over technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking.

16 mei 2024, Veldhoven

Manufacturing Technology Conference 2024

De Manufacturing Technology Conference is bedoeld om gespecialiseerde bedrijven te ontmoeten en je kennis...

Meer agendapunten »