KunststofenRubber.nl

3.000 vacatures bij Brightlands en Chemelot

07 november 2017 om 14:31 uur - GELEEN

Brightlands en Chemelot hebben de komende tien jaar ruim drieduizend vacatures. Tijdens de Talent Day op vrijdag 10 november komen ruim tweehonderd studenten van universiteiten, hogescholen en mbo-opleidingen in Nederland, België en Duitsland naar de campus en het chemiepark Chemelot in Geleen.


Zij kunnen  ontdekken welke interessante studie- en carrièrekansen de campus en het industriepark bieden. Ook is er aandacht voor Limburg als een aantrekkelijke plek om te werken én te wonen.

 Op de Brightlands Chemelot Campus werken wetenschappers, studenten én ondernemers van verschillende nationaliteiten samen aan de ontwikkeling en de productie van innovatieve, duurzame materialen. Onderwijs, wetenschap en de markt staan direct met elkaar in verbinding. Studenten maken samen met ondernemers en onderzoekers gebruik van state-of-the-art faciliteiten. Dat maakt de Brightlands Chemelot Campus tot een internationale, levendige en uitdagende plek om te studeren en te werken.

 

Talent Day

 

Tijdens de Talent Day laten bedrijven en instellingen op de campus en het industriepark jongeren ontdekken welke mogelijkheden er zijn wat betreft opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en interessante banen. Banen van vandaag, maar ook de banen van morgen. Brightlands en Chemelot hebben de komende tien jaar drie duizend vacatures, op het gebied van onderzoek maar ook in de productie. Zowel bij kleine start-ups als grote multinationals.

 

Banen en traineeships 

 

Tijdens ronde tafelgesprekken ontmoeten de jongeren opleiders, onderzoekers en ondernemers die op de Brightlands Chemelot Campus of Chemelot werken. Bedrijven en instellingen presenteren zich op de Innovation markt. Hier is ook alle informatie over banen en traineeships bij de circa dertig bedrijven die op het industriepark actief zijn. Een bustour, lab expericiences en een bezoek aan het Brightlands Additive Manufacturing Center en DSM-Niaga geven de bezoekers een goed idee van de mogelijkheden die de Brightlands campus en het Chemelot industriepark bieden.

Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) en Maastricht University bieden onderwijs op het gebied van natuurwetenschappen, met name scheikunde, op alle niveaus - van mbo tot academisch. Tijdens interactieve sessies wisselen studenten van deze opleidingen hun ervaringen uit. De Talent Day wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit OP-Zuid, de Europese Unie en de Provincie Limburg. www.brightlandschemelottalentday.com.

 

OP-Zuid programma

 

Het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid) is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, samen met de steden Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht. Het is een economisch stimuleringsprogramma dat mede wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door het Rijk. OP-Zuid heeft als voornaamste doelstellingen de bevordering van het concurrerend vermogen, een duurzame economische groei en een versterking van de werkgelegenheid in Zuid-Nederland.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »