KunststofenRubber.nl

Alpha Packaging koopt Nederlandse fabriek van Graham

08 november 2017 om 08:00 uur - ETTEN-LEUR / ST.LOUIS

Het Amerikaanse bedrijf Alpha Packaging heeft op 2 november in Etten-Leur de blow moulding-fabriek van Graham Packaging overgenomen. De fabriek moet gaan dienen als opstap naar uitbreiding in Europa.


Alpha Packaging is een belangrijke partij op het gebied van geblazen flessen en potten. Het bedrijf bedient onder meer de snelgroeiende consumentenmarkten op het gebied van voeding, farmacie, persoonlijke verzorging en food & beverage. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Amerikaanse stad St. Louis in de staat Missouri. Het bedrijf beschikt over tien fabrieken, waarvan er acht in Noord-Amerika staan. De pas aangekochte fabriek van Graham is de tweede in Europa en staat niet ver van Alpha's fabriek in Roosendaal.  Die locatie werd in 2010 geopend als 'greenfield'.

 

Meer dan dubbel

 

"Met deze aankoop kunnen we onze productiecapaciteit op het Europese vasteland meer dan verdubbelen. Hierdoor wordt Alpha Packaging een van de grootste bedrijven op het gebied van single stage injection stretch blow molding in Europa", zegt ceo Jeffrey Kellar van Alpha Packaging. "Door de aankoop van de fabriek in Etten-Leur hebben we onze capaciteit in de regio aanzienlijk uitgebreid en scheppen we de voorwaarden voor toekomstige groei in Europa."

Alpha Packaging is nu al een belangrijke verpakkingsleverancier op de Europese markt op het gebied van vitaminen, mineralen, voedingssupplementen en persoonlijke verzorging. Door deze aankoop zegt Alpha Packaging haar positie in de Europese voedselverpakkingssector te verstevigen. De fabriek in Etten-Leur heeft een grade 'AA' certificaat voor BRC-IoP Global Standard for Packaging and Packaging Materials. Dit is de hoogst mogelijke beoordeling van het kwaliteitsmanagementsysteem voor leveranciers van voedselverpakkingen. "Door Alpha's bedrijfsmodel hebben we een unieke uitgangspositie, omdat we snel, flexibel en betrouwbaar kunnen inspelen op de complexe markt van tegenwoordig. Merkeigenaren en consumenten willen een keuze kunnen maken uit verschillende producten. Daarom moeten verpakkingsleveranciers snel en wendbaar zijn", vindt Kellar. "Alpha Packaging ontwerpt en produceert een van de meest uitgebreide collecties standaard geblazen en op maat gemaakte flessen en potten. Door onze eigen matrijzenbouwcapaciteit en ons flexibele productienetwerk kunnen we snelle, kwalitatief hoogwaardige en kosteneffectieve oplossingen aan onze klanten aanbieden."


De middelgrote participatiemaatschappij Irving Place Capital is de eigenaar van Alpha Packaging.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »