KunststofenRubber.nl

Airborne Oil & Gas heeft een nieuwe aandeelhouder in Subsea7

04 december 2017 om 17:00 uur - IJMUIDEN

Airborn Oil & Gas in IJmuiden, fabrikant van pijpleidingen van thermoplastisch composiet voor toepassingen in de olie- en gasindustrie, heeft aangekondigd dat Subsea7 is toegetreden tot hun groep van aandeelhouders. Subsea7 is wereldwijd een belangrijke partij op het gebied van oppervlaktetechniek, bouw en onderhoud.


Ceo Marnix Boorsma van Airborne Oil & Gas zegt in het bericht: "We zijn trots op onze aandeelhouders met Shell, Chevron, Saudi Aramco, Evonik en nu ook Subsea7 dat in belangrijke mate zal bijdragen aan ons bedrijf, in het bijzonder door de in belang toenemende rol die aannemers tegenwoordig in onze industrie spelen. Subsea7 is optimaal gepositioneerd om energiebedrijven in een vroeg stadium te adviseren over de beste samenstelling en set-up van pijpleidingen. De belangrijke aanwezigheid van Subsea7 in Brazilië, een sleutelregio voor Airborn Oil & Gas, ondersteunt de business in het bijzonder op het gebied van onze diepwateractiviteiten."

 

Thermoplastisch composiet pijp

 

Thermoplastisch composiet pijp (TCP) biedt een grote reductie van de kosten en een verbetering op het gebied van het integriteitsmanagement van Airborn, dit geldt voor de ontwikkelingen in alle regio's en waterdieptes. TCP verschuift de grenzen van de ontwikkelingen in diepwater en maakt grote besparingen mogelijk, aldus Airborn.  TCP is flexibel en oprolbaar op haspels met een continue lengte tot wel vier kilometer. Het materiaal is licht in gewicht, roestvast en vloeistofdicht.

De pijpleiding kan drukken van tot 1.050 bar werkdruk en tot 2.800 bar voordat het barst. Het materiaal kan tot 120˚C worden ingezet. De lange lengte en het lage gewicht van TPC maakt het mogelijk veel sneller en goedkoper pijpleidingen te leggen, claimt Airborn Oil & gas.

 

http://www.subsea7.com

www.airborneoilandgas.com

 

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

15 mei 2024, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event

Beurs over technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking.

16 mei 2024, Veldhoven

Manufacturing Technology Conference 2024

De Manufacturing Technology Conference is bedoeld om gespecialiseerde bedrijven te ontmoeten en je kennis...

Meer agendapunten »