KunststofenRubber.nl

Nationaal Kunststof Congres 2018 gaat verbinden

05 januari 2018 om 12:25 uur - STEENWIJK

Op 5 april wordt in theater De Meenthe in Steenwijk het Nationaal Kunststof Congres georganiseerd. Het eerste congres werd tien jaar geleden georganiseerd. Volgens mede-organisator Henk Ymker gaat het congres alle betrokken partijen met elkaar verbinden: overheid, provincie, gemeente en het gewest met het onderwijs en het bedrijfsleven.


Al deze partijen doen heel nadrukkelijk mee aan het congres omdat zij het belang zien van het verbindende element van het congres. Het programma begint om 10.00 uur onder voorzitterschap van Tom van 't Hek. Er is ook een uitstap mogelijk naar de nabijgelegen splinternieuwe 'smart factory' van Kornelis Caps & Closures. De dag wordt in blokken verdeeld: een officieel blok, een kunststofblok, een rubberblok en een composietenblok.

Het congres voorziet voort in een 'meet and greet' tussen bedrijfsleven en studenten. Mede-organisator Alexander Jansen: "De banden tussen onderwijs en bedrijfsleven worden steeds hechter. Hoger en hoog opgeleid personeel voor de sector is een groot probleem aan het worden. Een nieuwe ontwikkeling op mbo-niveau is de opzet van het centrum voor innovatief vakmanschap voor polymeren, coatings en composieten (CIV-PCC) bij Deltion in Zwolle. Meer over het CIV-PCC leest u in het vakblad Kunststof en Rubber van februari 2018.

 

www.nkc2018.nl

 

 

   

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »