KunststofenRubber.nl

Update van richtlijnen recycling PE- en PP-verpakkingen

02 januari 2018 om 17:00 uur - BRUSSSEL

Er is een ge-update versie beschikbaar van ‘Design for Recycling Guidelines' voor de polyolefinen PP en PE. De update is ontwikkeld door Plastics Recyclers Europe. De aangepaste richtlijnen verschillen voor de gekleurde en niet-gekleurde verpakkingen.


Verpakkingsmateriaal waarover is nagedacht, materiaal dat rekening houdt met de functionaliteit van het product en met de CO2-voetafdruk en daardoor met het einde van de levenscyclus is een hoeksteen van de circulaire economie. Het is bovendien een noodzakelijke stap om de kwaliteit van de recycling te verhogen.

 

De criteria van de aangepaste richtlijnen zijn vastgesteld op basis van de expertise van de Europese organisatie van plasticrecyclers. Er zijn nu acht nieuwe richtlijnen beschikbaar: Containers gekleurd en naturel voor PE-HD, idem voor PP, gekleurde en transparantie folie van PE en idem voor PP.
Voorzitter Ton Emans van PRE: "Voor recycling goede ontwerpen zullen de kwaliteit van de recyclaten verhogen wat op zijn beurt essentieel is voor het bevorderen van het gebruik van gerecycled materiaal. Dit zal ook een groter aantal toepassingen voor recyclaten mogelijk maken."

PRE werkt tegelijkertijd samen met de Association of Plastics Recyclers binnen de Global Outreach Alliance. Die zal naar verwachting geharmoniseerde richtlijnen voor Design for Recycling op globaal niveau opstellen.

 

http://www.plasticsrecyclers.eu/

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »