Toepassen recyclaat in Nederland al vanzelfsprekend

Geplaatst op 23 november 2017 om 14:55 uur
Toepassen recyclaat in Nederland al vanzelfsprekend
Nederlandse bedrijven vinden kwaliteitsnormen over recyclaat belangrijker dan de gemiddelde Europese collega. Van de Nederlandse deelnemers aan een Europees onderzoek zegt 67 procent dat kwaliteitsnormen voor recyclaat meer gebruik door hun bedrijf zou stimuleren. Het Europese gemiddelde is 41 procent.

Het blijkt onder meer ook dat de toepassing van recyclaat in Nederland al praktijk is want 92 procent van de kunststofverwerkende bedrijven zet daadwerkelijk recyclaat in. Verdere groei is vooral afhankelijk van betere beeldvorming over de secundaire grondstoffen. Dit en meer is gebleken uit het onderzoek naar recyclaat dat de associatie van Europese kunststofverwerkers (EuPC) in de afgelopen zomer deed naar het huidige en toekomstige gebruik van recyclaat door de Europese kunststofverwerkende industrie.

De inzet van recyclaat elders in Europa wordt volgens de EuPC vooral belemmert door gebrek aan kwaliteit en volume van secundaire grondstoffen. Ook is de vraag van merkeigenaren beperkt en ontmoedigt de huidige regelgeving de toepassing van recyclaat.

 

Zie ook dit eerder gepubliceerde artikel over het onderzoek.  

 

 

www.polymercomplyeurope.eu.

 
© KunststofenRubber.nl