KunststofenRubber.nl

Katja Loos benoemd tot DPI Fellow

30 maart 2010 om 09:26 uur

Katja Loos, associate professor aan de Universiteit van Groningen, is benoemd tot DPI Fellow. DPI, Dutch Polymer Institute, is een instituut waar internationale universiteit en bedrijven samenwerken aan de volgende generatie polymeren en hun toepassingen.




‘Ik wil methoden vinden om kunststoffen te produceren op een milieuvriendelijke manier’, aldus Katja Loos (39). Zij doet dit bij het Zernike Instititute for Advanced Materials in Groningen, als expert op het gebied van enzymatische polymerisatie.

‘Enzymatische polymerisatie is een milieuvriendelijk, veilig en efficiënt alternatief voor traditionele polymerisatiemethoden. Ze kunnen leiden tot een grotere opbrengst, minder ongewenste bijproducten en in sommige gevallen zelfs tot betere en/of unieke producten.’

Als DPI Fellow krijgt Loos van DPI een miljoen euro voor haar onderzoek. Zij zal dit bedrag besteden aan de synthese en karakterisering van (hoog) vertakte polysacchariden, met als doel het ophelderen van de relatie tussen bouw en eigenschappen van vertakte polymeren.

Ga voor meer informatie naar de website van DPI.
 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

15 mei 2024, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event

Beurs over technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking.

16 mei 2024, Veldhoven

Manufacturing Technology Conference 2024

De Manufacturing Technology Conference is bedoeld om gespecialiseerde bedrijven te ontmoeten en je kennis...

Meer agendapunten »