KunststofenRubber.nl

NRK PRIMA Ondernemen Award: goud voor NPSP

21 januari 2011 om 15:22 uur

NRK PRIMA Ondernemen Award: goud voor NPSP

  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de NRK, op 20 januari gehouden in Amsterdam, werden de NRK PRIMA Ondernemen Awards uitgereikt. De winnaars waren NPSP B.V. uit Haarlem (goud), Schipper Kozijnen B.V. uit Opmeer (zilver) en Dyka B.V. te Steenwijk (brons). De prijzen voor innovatief en duurzaam ondernemen werden overhandigd door NRK voorzitter Joan Hanegraaf. Juryvoorzitter Willem Lageweg wees op de hoge - en stijgende - kwaliteit van de nominaties.


Op de foto van links naar rechts: Gabriël Spruijt (Dyka), Joan Hanegraaf (voorzitter NRK), Willem Böttger (NPSP), Willem Lageweg (juryvoorzitter, MVO Nederland), Jos Schipper (Schipper Kozijnen).

Tijdens de Kunststoffen 2010 in Veldhoven reikte NRK voorzitter Joan Hanegraaf de nominaties PRIMA Ondernemen uit aan de negen bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie. De negen genomineerde bedrijven waren:
Regio Noord/Oost: AKG te Vroomshoop, Dyka te Steenwijk, Nedcam te Apeldoorn
Regio West: FiberCore te Rotterdam, NPSP te Haarlem, Schipper Kozijnen te Opmeer
Regio Zuid: DPI te Geldrop, Haval Disposables te Gemert, Martens te Oosterhout

Uit de genomineerde bedrijven zijn op donderdag 20 januari 2011 de winnaars gekozen: het brons ging naar Dyka, het zilver naar Schipper Kozijnen en het goud naar NPSP.

Uit het jury-rapport
NPSP staat model voor het in praktijk brengen van tweede orde MVO: winst maken met duurzame producten. MVO is bij de oprichting als biohars in de natuurvezels van het bedrijf gegoten. Dat kenmerkt NPSP ook: hoogwaardige toepassing van biohars en natuurvezels. Samen met solide organisatie en gedurfd ondernemerschap hoopt de jury dat deze prijs de doorbraak naar schaalvergroting bevordert.

Schipper Kozijnen werkt met overtuiging op duurzame wijze. People, Planet, Profit wordt gestructureerd in praktijk gebracht. Schipper is een sociaal bedrijf met veel aandacht voor de mens, ook voor mensen die het moeilijk hebben. Opvallend is dat Schipper verduurzaamt over de hele keten. Schipper communiceert naar personeel en klanten nadrukkelijk de duurzame ambitie.

Dyka is een solide bedrijf, met consequent beleid gericht op mens en milieu. Hun six sigma aanpak zorgt voor goede borging. Dyka heeft de laatste drie jaar een sterke versnelling ingezet richting duurzaam ondernemen en innoveren. Juist in dat kader is het actief uitdragen van ambities, ook op het tweede orde MVO-niveau belangrijk.

De PRIMA Ondernemen Award, die elke twee jaar wordt uitgereikt, beloont innovatief en duurzaam ondernemen en dit wordt op drie manieren gemeten: in de bedrijfsstrategie en leidinggeven, in de producten, en onder het personeel en in de organisatie.
De uiteindelijk beoordeling van de nominaties werd gedaan door een landelijke jury die bestond uit: Willem Lageweg (MVO Nederland), Piet van Staalduinen (Syntens), Yelly Weidenaar (ABN AMRO), Joost Krebbekx (Berenschot), Harold Gankema (Windesheim), Esther-Mirjam Sent (Radboud Universiteit) en Kees van Oostenrijk (Transparancy & Breakthrough).

Ga voor meer informatie naar de website van de NRK.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »