KunststofenRubber.nl

30 jaar DuPont Teflon FEP productie in Dordrecht

22 november 2012 om 08:14 uur

30 jaar DuPont Teflon FEP productie in Dordrecht

DuPont in Dordrecht viert de 30ste verjaardag van de DuPont Teflon FEP (fluoretheenpropeen) fabriek. De productie startte in 1982 als uitbreiding van de DuPont Teflon PTFE (polytetrafluoretheen) fabriek die in 1967 de deuren opende. Een investering van miljoenen euro's verbetert de productie van Teflon fluoropolymeren, waardoor een geavanceerder en milieuvriendelijker productieproces mogelijk is.


Dit is een belangrijke mijlpaal in het bestaan van de DuPont fluoropolymeerproductie wereldwijd, zegt directeur Paul Meyers van de DuPont vestiging in Dordrecht.

DuPont Teflon FEP is bestand tegen chemicaliën, heeft goede elektrische eigenschappen en is bestand tegen temperaturen tot 200°C. Bovendien is het sterk bij lage temperaturen en vlamwerend. Veel mensen gebruiken DuPont Teflon FEP, meestal zonder het te beseffen. Het wordt in vrijwel alle elektronische apparaten gebruikt om ruis in antennes te voorkomen. Het zit in mobieltjes, smartphones en tablets, tot laptops en navigatiesystemen in auto's. Ook wordt het materiaal onder andere gebruikt in de automatische versnellingsbakken van luxe auto's waar het zorgt voor de isolatie van elektronische bekabeling. Het beschermt de bekabeling tegen hoge temperaturen en olie in de versnellingsbak.

De 30ste verjaardag van de DuPont Teflon FEP fabriek valt samen met de ingebruikname van een nieuwe waterbehandelingsinstallatie die een sleutelrol speelt in de verduurzaming van het productieproces. Met een nieuwe innovatieve technologie is het productieproces van DuPont Teflon fluoropolymeren verder verbeterd, zodat het water uit het productieproces wordt hergebruikt. Dit betekent een waterbesparing van 25.000 m3 per jaar. Verder wordt een hulpstof uit het proces teruggewonnen.

Bij de foto: DuPont Teflon FEP en enkele toepassingen: elektrische bekabeling, flexibele datakabelbundel en buisjes voor infusen. (foto DuPont)

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »