KunststofenRubber.nl

Ceresana: nieuwe studie wereldmarkt extrusiekunststof tot 2023

14 december 2016 om 12:55 uur - CONSTANCE

Marktonderzoekbureau en consultantskantoor Ceresana heeft in een nieuwe studie de wereldmarkt voor kunststoffen voor de verwerking via extrusie geanalyseerd.


Extrusie behoort tot de belangrijkste verwerkingsmethoden in de kunststofindustrie: foliën, bakjes, pijpen, slangen, elektrische kabels, raamprofielen en complete deuren kunnen met deze methode worden gemaakt. Zowel flexibele als stijve producten van zowel dichte of poreuze materialen kunnen via extrusie worden geproduceerd. 

 

 Ceresana_Brochure_Market-Study_Plastic-Extrusion.

 

Vooral PVC

In 2015 is meer dan 114 miljoen ton kunststof gesmolten, door een matrijs geperst en tot ontelbaar veel producten gevormd.  In 2015 is ongeveer de helft van het plastic dat voor extrusie is gebruikt, verwerkt in de regio Azië- Pacific. Daarna komen Noord-Amerika en West-Europa met marktaandelen van 15,5 procent en 13,2 procent.  Polyvinylchloride wordt vooral gebruikt voor extrusie. Over de afgelopen acht jaren is de wereldwijd de vraag naar producten van PVC gemiddeld telkens met 2,3 procentpunten per jaar gestegen. De tweede belangrijke kunststof voor extrusie is polyetheen LLDPE met een marktaandeel van zo'n achttien procent.

 

Foliën

De belangrijkste verkoopmarkt voor extrusieproducten is de verpakkingsindustrie en dan vooral foliën, tassen, zakken, krimpfolie en stretch-folie. Onder de verzamelnaam verpakkingen valt ook de meerderheid van de foliën voor levensmiddelen, cosmetica, hygiëneproducten, textiel, kantoorbenodigdheden en dergelijke producten. Deze markt profiteert van een blijvende trend naar flexibele verpakkingen waarvoor minder materiaal nodig is en die lichter zijn en bovendien tegemoet komen aan het gemak voor de consument. De trend van kleiner wordende verpakkingen in de segmenten van hygiëne en medicijnen, leidt ook naar de verwachting dat hierin groei zal optreden. De belangrijkste kunststof in het segment verpakkingen is LLDPE, gevolgd door polypropeen en polyetheen-LDPE.

 

Netwerken

De tweede markt in grootte wordt gevormd door producten voor de bouwindustrie. Verreweg de belangrijkste kunststof in de bouwindustrie is pvc: in 2015 is ongeveer 22,5 miljoen ton van dit materiaal verbruikt. Het gaat vooral om buizen en kozijnen maar ook over vloeren, gevelelementen, coatings, plaatmateriaal, kit, deuren, allerlei klein materiaal en bevestigingsmateriaal wordt van PVC  gemaakt. De vraag naar PVC-buizen en pijpen wordt vooral aangejaagd door opkomende economieën waar verstedelijking en nieuwbouw een grote rol spelen. In de ontwikkelde wereld zijn renovatie en vervanging van bestaande netwerken van groot belang maar de meeste dynamiek voor de toepassing van kunststoffen voor extrusie zal komen uit de sectoren transport en  elektra/elektronica, zo voorspelt men. Van 2015 tot 2023 verwacht Ceresana in deze sectoren een jaarlijkse groei van respectievelijk  3,1 en 2,9 procent.

 

In het kort

Hoofdstuk 1 geeft een overzicht van de wereldwijde markt voor extrusiekunststoffen, inclusief een voorspelling tot 2023. Voor elke regio wordt de vraag en de omzet geanalyseerd.

Hoofdstuk 2 geeft marktdata voor de zestien belangrijkste landen, dat wil zeggen informatie per land over vraag en omzet. De vraag is in detail geanalyseerd  qua verschillende toepassingen en productsoorten.

Hoofdstuk 3 onderzoekt grondig de toepassingsgebieden voor extrusiekunststoffen: verpakkingen, bouwindustrie, transport,  elektra en elektronica en industriële producten. Deze markten worden onderverdeeld in wereldregio's en de meest belangrijke landen. Bovendien wordt de vraag naar de specifieke kunststoffen in de verschillende toepassingsgebieden geanalyseerd.

Hoofdstuk 4 kijkt naar de vraag naar specifieke kunststoffen zoals polyvinylchloride (PVC), polyetheen  (LDPE, LLDPE, HDPE), polypropeen (PP), polystyreen (PS), polyetheen tereftalaat (PET).

 

http://www.ceresana.com/en/market-studies/industry/plastic-extrusion/

 

Ceresana is een internationaal marktonderzoeksbureau en consultantskantoor voor de industrie. De analisten die bij Ceresana werken zijn zijn experts voor de markten voor chemicaliën, kunststoffen, industriële goederen en verpakkingen.

 

www.ceresana.com/en

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »