KunststofenRubber.nl

WorldStar 2017 voor verpakking van RPC Superfos

06 januari 2017 om 14:35 uur - LIDKÖPING (ZW)

Een verpakkingsoplossing van RPC voor de verpakking van een reeks van koude salades is onderscheiden met de WorldStar 2017. De verpakking combineert twee verschillende materialen en twee verschillende productietechnieken.


De verpakking van RPC Superfos en RPC Promens voor Orkla Foods in Noorwegen bestaat uit een vacuümgevormde cup in combinatie met een gespuitgiete deksel. Het resultaat heeft overeenkomsten met de traditionele  glazen jampot waardoor het product opvalt in het segment van koude salades,  zo meldt RPC. Hoewel er problemen te verwachten zijn door twee verschillende kunststoffen te gebruiken, is er toch een ‘perfecte verenigbaarheid gerealiseerd tussen het vacuümgevormde polyetheen en het gespuitgiete propeen'. Het deksel klikt vast in de vergrendelingsgroef van de cup en als de consument het goed doet, hoort hij een geruststellende klik.

Orkla Foods Norway besteedde de ontwikkeling van de verpakking uit aan RPC Superfos Lidköping (Zweden) en RPC Promens Kambo (Noorwegen). Men wilde een opvallende verpakking die recht doet aan het ‘high-end appeal' van de salades van Orkla.
De WorldStar-verkiezing wordt georganiseerd door de World Packaging Organisation (WPO) en is een belangrijke prijs in de verpakkingswereld. De ceremonie van de awards voor 2017 vindt plaats op Interpack 2017 in Düsseldorf in mei.

 

Focus op ...

Agenda

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

Meer agendapunten »