KunststofenRubber.nl

Omzet Engel Group naar 1,5 miljard euro

24 oktober 2017 om 11:28 uur - FRIEDRICHSHAFEN

Engel werkt hard aan de expansie van zijn fabrieken. In de herfst van 2018 zal de noordelijke productiehal in Schwertberg worden uitgebreid. Bovendien wordt een nieuw customer technology centre gebouwd.

Spuitgietmachinefabrikant Engel zegt goed op koers te zijn voor de realisering van zijn plannen voor het lopende boekjaar. De productiecapaciteit en het aantal medewerkers wereldwijd worden continu verder uitgebreid.


"We zijn erg gelukkig met de ontwikkeling van de business", zegt ceo Stefan Engleder  van de Oostenrijkse Engel Group. "In het lopende financiële jaar verwachten we een omzet van ongeveer anderhalf miljard euro."  Dit is een belangrijke verbetering ten opzichte van het vorige boekjaar, toen het 1,36 miljard euro was. De fabrikant zegt optimistisch te zijn over de resultaten in de komende maanden.

Engel heeft erg geprofiteerd van de robuuste en constante groei van de kunststofindustrie in de afgelopen tien jaar. "We hebben steeds groei gerealiseerd in alle regio's op de wereld en in alle relevante industrieën", aldus de topman. Europa is verreweg de grootste markt voor Engel, met een aandeel van 55 procent in de omzet. Om dit moment boekt Engel 24 procent van zijn omzet in de VS en twintig procent in Azië.

 

Duitsland blijft voor Engel de grootste markt. In de afgelopen vijf jaar heeft Engel zijn afzet in Duitsland met vijftig procent weten te vergroten. "Duitsland blijft technologisch de meest geavanceerde markt en de grootste aanjager van innovatie", zegt bestuurslid Christoph Steger van Engel Group. "Bovendien blijven de Duitse bedrijven wereldwijd steeds verder groeien."

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »