KunststofenRubber.nl

Voordelen en valkuilen van smart factory op Kunststof Congres

09 januari 2018 om 16:03 uur - STEENWIJK

Kornelis Caps & Closures in Steenwijk is bezig met de implementatie van de smart factory. Het betreft vooral het omgaan met big data (meten, voorkomen van problemen en verbeteren). Hier loopt men tegen veel zaken aan die nieuw zijn voor het bedrijf.


Ytsen de Boer wil graag de voordelen van de fabriek met de congresgangers delen, maar hen ook waarschuwen voor de valkuilen. Tijdens een fysieke rondleiding door het bedrijf Kornelis in Steenwijk, gelegen op korte afstand van theater De Meenthe, krijgen de congresgangers gedurende de dag de unieke gelegenheid om kennis te maken van de ontwikkeling van een smart factory in de praktijk.  Daarbij geldt helaas wel: vol is vol.

 

Ytsen de Boer

Ytsen de Boer studeerde in 1992 af aan de HTS Chemische Technologie (procestechniek & procesautomatisering) en startte een ‘mooi avontuur' in het zuiden van Nederland. Werkte in de periode 1992-2001 als engineer bij Philips Eindhoven, werd productieleider en productiemanager en ging van 2001-2006 aan de slag bij Ferro Uden als productiemanager.
Maar Noord-Nederland bleef trekken. De Boer kwam terecht bij Kornelis in Steenwijk, waar hij vanaf 2006 actief is als operations manager en  projectleider nieuwbouw & automatisering. Daarnaast werkt hij als docent procestechniek bij Deltion College Zwolle en Ytsen de Boer werkt dus deels in het bedrijfsleven en deels in het onderwijs. 

 

Focus op ...

Agenda

24 april 2018, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2018

Pan-Europese tentoonstelling en conferentie voor professionals uit de plastic recycling. Toegang is...

Meer agendapunten »