KunststofenRubber.nl

Van Werven kunststofrecycling finalist Circular Award 2018

08 januari 2018 om 12:00 uur - AMSTERDAM

Van Werven kunststofrecycling is een van de vijf finalisten voor de Circular Award 2018. Uit 140 inzendingen zijn vijf winnaars gekozen in verschillende categorie├źn. Van Werven won in de categorie Kunststoffen. Op 15 januari moeten de finalisten zichzelf presenteren in een pitch waarna de uiteindelijke winnaar wordt verkozen door jury en publiek.


Van Werven heeft een innovatieve manier ontwikkeld om (harde) kunststoffen met hoge zuiverheid te recyclen. Zo kan het bedrijf als een van de weinige ter wereld restkunststoffen uit sloop-, en bouwafval en milieustraten weer hoogwaardige grondstof maken. In 2017 verwerkte het bedrijf een Amsterdam Arena vol kunststoffen en berekende dat daarmee een uitstoot van 250 duizend ton CO2 is bespaard. Het familiebedrijf Van Werven heeft de recyclemethode ontwikkeld zonder subsidies. De ondernemende en innovatieve instelling van Van Werven spreekt de jury aan.

 

Circular Award 2018

De vijf finalisten pitchen op 15 januari tussen 15:00 en 17:00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag om de Circular Award 2018. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury. De award wordt uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Jury

Onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) selecteert een deskundige jury van  acht gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit het meest opvallende circulaire initiatief. Juryleden zijn onder anderen Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie), Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie), en Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid). De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050' van de Rijksoverheid.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

5 juni 2023, online

Webinar: From #plasticfree to future-proof plastics

Hoe ziet een toekomstbestendige, circulaire en duurzame kunststofeconomie eruit? En welke plek nemen...

6 juni 2023, Amsterdam

Microplastics & Packaging

Plastic verpakkingen zijn wereldwijd de grootste bron van microplastics. Onderzoek toont aan dat...

5 september 2023, Milaan

Plast

PLAST, held in Milan every three years, is an exhibitions for the plastics and rubber industry worldwide.

Meer agendapunten »