KunststofenRubber.nl

ICS boekt grote groei in omzet en orders

19 juni 2018 om 10:42 uur - SINT-MICHIELSGESTEL

ICS Cool Energy zit qua omzet en orderportefeuille flink in de lift. Er is een aantal vacatures voor zowel verkopers als servicemonteurs. (foto: ICS)

ICS Cool Energy meldt een forse omzetgroei over de eerste vijf maanden van dit jaar. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar steeg de omzet met 43 procent in de verhuur respectievelijk met zeventien procent in de verkoop). De orderportefeuille voor verhuur steeg zelfs met 71 procent.


ICS Cool Energy levert proceskoeling, procesverwarming en HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning). Directeur Eddy van der Kamp noemt twee oorzaken voor de goede resultaten. "De eerste ligt intern en is structureel. Ons productengamma is flink uitgebreid, met name op het gebied van verwarming." Sinds de recente overname (januari 2018) door het beursgenoteerde Ingersoll Rand biedt ICS Cool Energy een veel groter assortiment chillers wat door klanten wordt gewaardeerd, zegt Van der Kamp. "De tweede  oorzaak ligt extern. Door de zeer warme meimaand begonnen veel koelprojecten een maand eerder dan normaal. De vroege lente versterkte de omzetgroei in die vijf maanden."

 

Verhuur explodeert

 

Het aantal verhuurorders van ICS Cool Energy steeg explosief met  71 procent. Bovendien is meer dan driekwart van de verhuur-projecten repetitief. Huren is doorgaans tijdelijk, maar veel projecten keren jaarlijks terug. "Steeds meer grote bedrijven huren structureel want dan zijn ze flexibel en besparen op onderhoud en jaarlijkse keuringen. En door hun installaties van aparte stroom- en wateraansluitingen te voorzien, kunnen wij onze huurunits plug-and-play aansluiten."

 

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »