KunststofenRubber.nl

Productie industrie ruim 3 procent hoger in mei

10 juli 2018 om 12:57 uur

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in mei 3,2 procent hoger dan in mei 2017, zo maakte het CBS vandaag bekend. De stijging is wat kleiner dan in april. Al ruim tweeënhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode van het vorige jaar. De productie van de machine-industrie groeide in mei 2018 het sterkst.


De machine-industrie produceerde in mei bijna 7 procent meer dan in mei vorig jaar. Ook de productie van de rubber- en kunststof, de transportmiddelen- en de elektrische-apparatenindustrie groeide sterker dan gemiddeld in de industrie.

 

Producenten minder positief

Producenten in de industrie waren in juni 2018 minder positief dan een maand eerder. Ze waren vooral minder positief over de verwachte bedrijvigheid.

 

Een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie is Duitsland. De vertrouwensindicator van de Duitse producenten (Ifo-index) was in juni een fractie minder positief dan in mei. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in mei bijna 4 procent hoger dan een jaar eerder.

 

www.cbs.nl 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »