KunststofenRubber.nl

Igus stimuleert ontwikkeling van hogetemperatuur filament

14 februari 2019 om 14:13 uur

Een zelfgemaakte hogetemperatuur 3D-printer met roestvast stalen lineaire geleidingen en dryspin draadspindels stelt Igus in staat een nieuw slijtvast en hittebestendig filament te ontwikkelen

Igus heeft een HT 3D-printer gebouwd voor de ontwikkeling van nieuwe hogetemperatuurfilamenten en heeft daarvoor alleen machinebouwcomponenten uit eigen huis toegepast. Met de nieuwe printer kunnen gebruikers een smeermiddelvrij en onderhoudsvrij filament gebruiken voor de productie van hittebestendige componenten met de kunststof iglidur J350 high-performance.


Hoge temperaturen zorgen voor problemen voor veel machine-elementen in installaties maar ook bij conventionele 3D-printers. Om nieuwe filamenten te ontwikkelen voor slijtvaste componenten in hogetemperatuurtoepassingen, heeft Igus nu een hogetemperatuur 3D-printer gebouwd. In de nieuwe 3D-printer vertrouwt men op standaard componenten van Igus, die betrouwbaar werken, zelfs bij de hoge installatieruimtetemperaturen. "We gebruiken een spuitmond die het filament kan smelten bij temperaturen tot wel 400 graden", aldus Tom Krause uit, hoofd van de afdeling Additieve Productie van Igus GmbH. "Zo waren we in staat een filament te ontwikkelen en uitgebreid te testen voor hoge temperatuuromgevingen", zelfs bij installatieruimte-temperaturen tot wel 200 graden.

 

Zeven filamenten  

 

Typische toepassingen van het nieuwe filament zijn bijvoorbeeld in de automatentechnologie, de automobielsector, de glasindustrie en de machinebouw. Naast iglidur J350 zijn er nog zes andere filamenten beschikbaar van Igus: van materialen die zijn goedgekeurd voor levensmiddelencontact tot chemical-grades. Het nieuwe iglidur J350 filament kan worden besteld op Webshop.

 

www.igus.nl

 

Focus op ...

Agenda

7 mei 2019, Messehallen A2 Forum in Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststoffenbeurs voor Noord-Duitsland

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

Meer agendapunten »