KunststofenRubber.nl

Covestro bouwt extra co-extrusielijn voor polycarbonaatfilm

03 mei 2019 om 14:25 uur - DORMAGEN

De eerste schop de grond in op de site in Dormagen met (vlnr) Thorsten Dreier (baas van film-business), chief technology officer Klaus Schäfer en Michael Friede (hoofd Coatings, Adhesives, Specialties).

Op de site in het Duitse Dormagen is materiaalfabrikant Covestro gestart met de bouw van een additionele productielijn voor hogekwaliteit-polycarbonaatfilm.


De co-extrusielijnen zullen eind 2020 klaar zijn om de toenemende vraag te kunnen dekken. Covestro denkt vijftig nieuwe medewerkers nodig te hebben voor de uitbreiding. "Met deze capaciteitsuitbreiding versterken we de faciliteit in Dormagen als competentiecentrum voor speciale films", zei Klaus Schäfer, baas van productie en technologie bij de symbolische start van de bouw. "Tegelijkertijd investeren we in veelbelovende technologie en toepassingen. "

 

Strategische focus  

 

De semi-eindproducten van polycarbonaat worden bijvoorbeeld gebruikt in auto's, medische producten en in security cards. Michael Friede is de baas van Coatings, Adhesives en Specialties bij Covestro:  "Deze investering onderstreept onze strategische focus op zulke groeimarkten."  De nieuwe lijnen zijn ontworpen voor de productie van meerlaags vlakke films. Deze producten spelen een belangrijke rol bij bijvoorbeeld  identiteitskaarten om veiligheidskenmerken aan te brengen en de best mogelijke bescherming te bieden tegen vervalsing. Ze worden ook gebruikt in interieurs van auto's.

Het competentiecentrum in Dormagen is gespecialiseerd in polycarbonaat platte films, bevat de productie, een technische  centrum voor filmverwerking, een showroom en een researchlaboratorium. De andere twee Duitse competentiecentra zijn gesitueerd in Leverkusen en Bomlitz en specialiseren zich in coatingfilms  en in films van thermoplastische elastomeren.

 

De symbolische start van de bouw met (vlnr) Carsten Wildebrand, Michael Bödiger, Frank Döbert, Klaus Schäfer, Michael Friede, Thorsten Dreier en Tim Predel van Covestro.

 

www.covestro.com

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »