KunststofenRubber.nl

Zonder vleugels naar Monaco

01 juli 2019 om 13:30 uur

Inspectie van de romp na het verlies van de vleugel

De zonneboot van de TU Delft is zonder draagvleugels naar Monaco vertrokken. Een van de composiet vleugels brak af tijdens een proefvaart op het IJsselmeer, vermoedelijk door een slechte lijmverbinding.


Duikers hebben dagen naar de vleugel gezocht, maar deze niet kunnen vinden. Ook was er onvoldoende tijd om een nieuwe te maken. Het TU Delft Solar Boat Team is daarom zonder vleugel naar de Offshore Solar Boat Challenge in Monaco vertrokken. Hoewel de boot nu niet optimaal kan functioneren, willen de 28 studenten toch laten zien waartoe ze in staat zijn. De wereldkampioenschappen voor boten op zonne-energie worden aanstaande vrijdag en zaterdag bevaren.


De tiende boot van het TU Delft Solar Boat Team was de eerste die op open zee kon varen. De draagvleugels zouden de romp uit het water tillen, zodat de boot als het ware boven de golven vliegt. Dat gaat helaas niet door, nu de linker voorvleugel is afgebroken en in het IJsselmeer gezonken. Het team heeft zijn boot de afgelopen week niet volledig kunnen repareren.

 


Het team heeft inmiddels al een plan-de-campagne bedacht voor een andere wereldrecordpoging: eind juli willen ze zo snel mogelijk het Kanaal overvaren, van Calais naar Dover. Het team wil proberen om voor die tijd nieuwe vleugels te maken.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »