KunststofenRubber.nl

Sumitomo presenteert nieuwe meercomponentenmachine IntElect Multi

13 september 2019 om 14:28 uur

Met ingang van september levert Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery zijn nieuwe zuinige meercomponenten spuitgietmachines. Op dit moment zijn drie sluitkrachten beschikbaar.

Sumitomo  (SHI)  Demag  Plastics  Machinery  presenteert met de IntElect Multi een nieuwe zuinige en vol-elektrische  meercomponentenmachine. De nieuwe machine is met ingang van september wereldwijd beschikbaar in 1000-, 1.300- en 1.800 kN-varianten. De IntElect Multi is speciaal ontwikkeld voor verwerkers die innovatieve en creatieve wegen zoeken, meer kleuren of verschillende kunststoffen in hun producten combineren. De machines bieden behalve maximale productiviteit ook een hoge energie-efficiëntie.

 

Achttien maanden


Het aandrijfontwerp van de IntElect-serie maakt een stijging van de productiviteit tot twintig procent mogelijk in combinatie met een energieverbruik dat tot zestig lager is. Hiermee kan de return-on-investment van de machine met achttien maanden worden gereduceerd. Productmanager Peter Gladigau: "De IntElect Multi is tot dusver onze modernste meercomponenten-spuitgietmachine. Met de directe aandrijvingen bieden de machines de hoogste precisie en herhaalprecisie in de meercomponentenproductie. Daardoor zijn de cyclustijden korter in vergelijking met hydraulische concepten. Bovendien dicht de serie de kloof voor meercompontenverwerkers die een compactere en energie-efficiëntere machine zoeken die tegelijkertijd meer productieflexibiliteit biedt. "Onder de nu beschikbare machines van 1000, 1300 en 1800 kN vindt elke spuitgieter de machine die hem de hoogste flexibiliteit en precisie geeft die voor zijn productie van meercomponentenproducten nodig is. Verdere sluitkrachten worden in de komende tijd leverbaar.

 

sumitomo demag IntElect Multi 

 

 

Simultaan en sequentieel

 

De nieuwe Multi-machine kan zowel simultaan als  sequentieel spuitgieten moeiteloos aan, claimt de fabrikant. Bij de verwerking van meerdere componenten verdubbelt zich meestal het aantal caviteiten, bovendien vereist de inzet van een draaischijf ruimte. De IntElect  Multi  werd ontwikkeld om bij een holmafstand van 570 millimeter een tot 800 millimeter hoge matrijs te kunnen monteren en een draaischijfdiameter tot 825 millimeter te kunnen realiseren.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

9 november 2023, Zwolle

Nationaal Kunststof Congres 2023

Thema: Op weg naar een circulaire kunststofketen

21 november 2023, Gorinchem

Vakbeurs recycling 2023

De wereld van afval- en grondstoffenbeheerders is volop in beweging. De doelstellingen van bedrijven met...

Meer agendapunten »