KunststofenRubber.nl

Belgische start-up levert composieten fietsframes aan fietsgigant

22 januari 2020 om 12:33 uur

De Belgische start-up Rein4ced bracht een revolutie teweeg in de fietsindustrie met een frame van onbreekbaar composietmateriaal. Fietsenfabrikant Accell heeft nu een overeenkomst gesloten voor de levering van frames voor hun fietsen. Het bedrijf is onder andere bekend van de merken Sparta en Batavus.


Rein4ced startte vorig jaar met een productiefaciliteit in Leuven en bracht daarmee de productie van carbon fietsframes terug naar Europa. Accell haalde de fietsframes eerder uit China, maar maakt nu dus de overstap naar België. Hiermee ontstaan logistieke en duurzaamheidsvoordelen, en krijgt Accell een grotere flexibiliteit en efficiëntie in de toeleveringsketen. Daarbij is er minder transport en opslag nodig, wat een positieve bijdrage levert aan de CO2-uitstoot.

Dave Luyckx, CPO Rein4ced: 'De sleutel voor onze onbreekbare carbon frames isde ontwikkeling van een nieuw slagvast composietmateriaal. Het disruptieve materiaal van Rein4ced elimineert het falen van carbon fietsframes die het leven van de rijders in gevaar brengen. Het nieuwe lichtgewicht materiaal combineert carbon met fijne staalvezels en biedt fietsers maximale prestaties met een verhoogde veiligheid en duurzaamheid'.
 
Nog dit jaar moeten de eerste mountainbikes van Accell met de frames van Rein4ced van de band rollen. Deze worden aangeboden in Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Tsjechië. Er zijn geen financiële details vrijgegeven over de overeenkomst. 

In onderstaande video is de virtuele productievloer van de nieuwe faciliteit in Leuven van Rein4ced te bekijken.
 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

15 mei 2024, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event

Beurs over technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking.

16 mei 2024, Veldhoven

Manufacturing Technology Conference 2024

De Manufacturing Technology Conference is bedoeld om gespecialiseerde bedrijven te ontmoeten en je kennis...

Meer agendapunten »