KunststofenRubber.nl

Sabic doneert 3200 beschermingsmiddelen aan UMC+ Maastricht

31 maart 2020 om 09:36 uur

Sabic, leider in de chemische industrie, doneert ruim 3.200 persoonlijke beschermingsmiddelen vanuit de productielocatie in Geleen in strijd tegen Covid-19.


De donatie is gedaan aan het Maastricht University Medical Center (UMC)+ en bestaat uit FFP2 maskers, handschoenen, overalls en veiligheidsbrillen. De materialen worden beschikbaar gesteld aan de eerstelijns verzorgenden om de Covid-19 pandemie in te dammen.

Op 29 maart sprak het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over meer dan 10,800 positief geteste Nederlanders op Covid-19 en 770 doden. Terwijl medici hard werken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen schaars. De zorgsector heeft al haar zorgen uitgesproken over de beschikbare materialen. Sabic's productielocatie in Geleen heeft nu de volgende materialen gedoneerd:

  • 250 FFP2 maskers
  • 2.500 paar steriele handschoenen
  • 300 sets veiligheidsoveralls
  • 200 sets veiligheidsbrillen

John Bruijnooge, General Manager Sabic Site Geleen: 'Covid-19 vraagt veel van ons allemaal, maar het is vooral een moeilijke tijd voor onze eerstehulp- en zorgmedewerkers die in de eerste lijn vechten tegen het virus om onze kwetsbare personen in de samenleving te beschermen. We zijn blij dat we hen kunnen ondersteunen met deze donatie en zullen ons blijven inzetten om maatschappelijke initiatieven tijdens deze crisis te helpen waar we kunnen.'

Sabic zal ten tijde van verdere ontwikkelingen van Covid-19 zorg dragen voor de gezondheid van de eigen medewerkers zodat de productie van essentiële materialen zoals plastics voor toepassingen in de zorg door kan blijven gaan.

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »