KunststofenRubber.nl

Internationale kunststofbedrijven helpen in strijd tegen corona

31 maart 2020 om 12:13 uur

Kunststof en Rubber vermeldde al dat Sabic 3.200 beschermingsmiddelen heeft gedoneerd aan het UMC+ Maastricht in strijd tegen het coronavirus. Ook in het buitenland helpen kunststofbedrijven mee.


Zo heeft het Chinese Radici Plastics Suzhou, gespecialiseerd in de productie van technische polymeren. zich aangesloten bij een inzamelingsactie van de Italiaanse gemeenschap in Shanghai, om het ziekenhuis in Bergamo meer dan 20.000 maskers en andere medische hulpmiddelen te sturen.

Deze apparatuur is al op de plaats van bestemming aangekomen. Naast de donatie van Radici Plastics Suzhou wilden de medewerkers van het bedrijf (ongeveer honderd man sterk) ook deelnemen aan de inzamelingsactie. In totaal werd meer dan 35.000 euro ingezameld om het Bergamo gebied te helpen het hoofd te bieden aan de noodtoestand van het coronavirus. De solidariteitscampagne is nog niet voorbij en naar alle waarschijnlijkheid zal er binnenkort meer hulp komen.

In overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving hebben alle bedrijven van de RadiciGroup en met name het hoofdkantoor in Bergamo onmiddellijk maatregelen genomen om de verspreiding van infecties te voorkomen en blijven ze voortdurend op de hoogte van de evolutie van de noodsituatie om de veiligheidscultuur van het bedrijf te versterken.

Zweden

Het Zweedse kunststofbedrijf Polykemi kreeg een dringende oproep van een k;ant in Zwitserland, hier was dringend behoefte aan materiaal dat gebruikt wordt in beademingsapparatuur. Binnen enkele uren werd het materiaal POLYfill PPH GF5015HC FA Naturel geproduceerd om binnen enkele dagen te ariveren bij de klant in Zwitserland.

Meer voorbeelden van internationale samenwerking in de strijd tegen het coronavirus? Laat het de redactie weten!

 

Focus op ...

Agenda

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 juni 2021, Parijs, Frankrijk

JEC World 2021

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

Meer agendapunten »