KunststofenRubber.nl

Keter Nederland sluit kunststoffenfabriek: 33 banen verloren

28 oktober 2020 om 12:02 uur

De kunststoffenfabriek van Keter Nederland in Enschede, waar voorheen de Hartman tuinmeubelen werden geproduceerd, sluit de deuren. Met de sluiting verliezen 33 medewerkers hun baan.


Dat meldt Tubantia. Waar lange tijd Hartman producten werden gemaakt in de fabriek, met op het hoogtepunt zo'n 250 medewerkers, werd de fabriek in 2011 gekocht door Keter. Het bedrijf produceerde in Enschede onder andere Jardin tuinmeubelen en Curver opbergboxen. Het rendement bleef echter mager.

Aan Tubantia vertelt Ronny Braem, operationeel directeur bij Keter, dat er sprake was van overcapaciteit, met machines die tussen mei en september te vaak stil stonden. Dit gold niet alleen voor de vestiging in Enschede, maar ook voor de fabriek in Rijen. Pogingen om nieuwe doelgroepen aan te boren, zoals de productie van kunststof panelen voor koelwagens, leverden niet het gewenste resultaat.

 

Zodoende sluit de vestiging in Enschede de deuren en verhuizen de spuitgietmachines naar de fabriek in Rijen. Voor de 33 medewerkers die hun baan kwijt raken wordt er gekeken naar een sociaal plan, in samenspraak met de ondernemingsraad en vakbonden. 

 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »