KunststofenRubber.nl

Productie rubbertjes Datwyler booming door corona

16 november 2020 om 15:41 uur

Corona treft het ene bedrijf harder dan de ander. Datwyler Pharma Packaging, dat rubberen afdichtingen maakt voor de farmaceutische industrie, zag de productie sinds de coronacrisis alleen maar oplopen.


Dat meldt De Standaard. Het bedrijf in Alken produceert normaal gesproken ongeveer 5,5 miljard componenten per jaar, maar zag dit aantal de afgelopen maanden al met een paar honderd miljoen oplopen. Voor de komende twee jaar verwacht het bedrijf nog eens een half miljard componenten meer per jaar te produceren dan gebruikelijk.


Er komt steeds meer positief nieuws naar buiten over verschillende coronavaccins die effectief blijken te zijn. Datwyler levert dunne rubberen kapjes voor vaccinspuiten en de rubberen afsluitingen van de flesjes waar de dosis uit wordt gehaald. Met een grootscheepse vaccinatie van de bevolking in het verschiet komt het bedrijf dus geen werk tekort. Er werkt achthonderd man in Alken, maar vanwege de toegenomen productie kwamen er de afgelopen tijd nog eens rond de veertig jobs bij.

Voor het verhogen van de capaciteit in Alken werd er uitgebreid in de fabrieken in de Verenigde Staten en India, zodat een deel van de productie naar die sites verschoven kon worden. In Alken zelf worden de meest complexe producten gemaakt, onder andere omdat de vestiging een state of the art clean room heeft. Alken is dan ook een voorbeeld voor de andere fabrieken.

 

Focus op ...

Agenda

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

Meer agendapunten »