KunststofenRubber.nl

Productie rubbertjes Datwyler booming door corona

16 november 2020 om 15:41 uur

Corona treft het ene bedrijf harder dan de ander. Datwyler Pharma Packaging, dat rubberen afdichtingen maakt voor de farmaceutische industrie, zag de productie sinds de coronacrisis alleen maar oplopen.


Dat meldt De Standaard. Het bedrijf in Alken produceert normaal gesproken ongeveer 5,5 miljard componenten per jaar, maar zag dit aantal de afgelopen maanden al met een paar honderd miljoen oplopen. Voor de komende twee jaar verwacht het bedrijf nog eens een half miljard componenten meer per jaar te produceren dan gebruikelijk.


Er komt steeds meer positief nieuws naar buiten over verschillende coronavaccins die effectief blijken te zijn. Datwyler levert dunne rubberen kapjes voor vaccinspuiten en de rubberen afsluitingen van de flesjes waar de dosis uit wordt gehaald. Met een grootscheepse vaccinatie van de bevolking in het verschiet komt het bedrijf dus geen werk tekort. Er werkt achthonderd man in Alken, maar vanwege de toegenomen productie kwamen er de afgelopen tijd nog eens rond de veertig jobs bij.

Voor het verhogen van de capaciteit in Alken werd er uitgebreid in de fabrieken in de Verenigde Staten en India, zodat een deel van de productie naar die sites verschoven kon worden. In Alken zelf worden de meest complexe producten gemaakt, onder andere omdat de vestiging een state of the art clean room heeft. Alken is dan ook een voorbeeld voor de andere fabrieken.

 

Focus op ...

Agenda

9 december 2020, Online

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

9 december 2020, Online

Online Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

Meer agendapunten »