KunststofenRubber.nl

Organisatie SVM-PACT wordt officieel beëindigd

09 augustus 2007 om 21:50 uur

De organisatie SVM-PACT wordt na drie succesvolle verpakkingsconvenanten officieel beëindigd.




www.svm-pact.nl[SVM-PACT] ondersteunde het bedrijfsleven bij het bereiken van de doelstellingen op het gebied van verpakking en milieu. Met het Convenant Verpakkingen werd de aandacht voor preventie en hergebruik van verpakkingen hoog op de bedrijfsagenda gezet. Preventie bood bedrijven perspectief in de vorm van kostenbesparing en imagoverbetering. Met het Convenant Verpakkingen werd Nederland in korte tijd koploper binnen Europa op het gebied van preventie en recycling van afvalstoffen.

SVM-PACT was de uitvoeringsorganisatie van het Convenant Verpakkingen en zorgde voor de naleving van de door het bedrijfsleven gemaakte afspraken op het gebied van verpakking en milieu. SVM-PACT werd in 1997 opgericht door de Vereniging VNO-NCW, Koninklijke Vereniging MKB-Nederland en de Stichting Verpakking en Milieu.

Convenant Verpakkingen
Het Convenant Verpakkingen, waarin overheid, gemeenten en bedrijfsleven afspraken maakten over preventie en inzameling van verpakkingen, is eind 2005 geëindigd. In het Convenant Verpakkingen hadden 250.000 bedrijven met de overheid en gemeenten afspraken gemaakt over het verminderen van verpakkingsmateriaal en het recyclen van verpakkingen. Bedrijven rapporteerden ieder jaar over de hoeveelheid verpakkingen die in Nederland op de markt werden gezet. Eind 2006 heeft SVM-PACT over het jaar 2005 de laatste keer verslag uitgebracht aan de Commissie Verpakkingen.

Besluit Verpakkingen
Sinds 1 januari 2006 is het Besluit Verpakkingen van kracht. Met dit besluit is een eind gekomen aan de uitvoering van het verpakkingenbeleid met convenanten. Het besluit maakt bedrijven financieel verantwoordelijk voor de gescheiden inzameling en recycling van hun verpakkingsafval.
 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »