KunststofenRubber.nl

DSM Engineering Materials wint Innovation Award Society of Plastics Engineers

20 december 2021 om 14:59 uur

Een kabelboomklem uit DSM Akulon RePurposed gerecycled oceaanplastic is door de Society of Plastics Engineers (SPE) onderscheiden met een Innovation Award. De innovatie van Ford Motor Company, HellermannTyton en DSM wordt ook door Ford erkend als de eerste van vele potentiële toepassingen van gerecyclede oceaankunststoffen in een belangrijk voertuigplatform.


Ford gebruikt de klemmen in de Bronco Sport-modellen. De clips van de kabelboom zijn onzichtbaar voor de inzittenden en worden bevestigd aan de zijkanten van de tweede-rij stoelen van de Bronco Sport. Tests van Ford tonen aan dat het Akulon RePurposed-materiaal, ondanks het feit dat het in zout water en zonlicht heeft gelegen, even sterk en duurzaam is als ‘fossiele' clips. Het Akulon RePurposed-materiaal wordt gemaakt van nylon visnetten uit de Indische Oceaan en de Arabische Zee. De netten worden grondig gereinigd en via een eigen proces verwerkt tot een polyamide 6 (PA6).

 

Voortouw

"Dit is opnieuw een voorbeeld van Ford dat het voortouw neemt op het gebied van duurzaamheid", zegt Jim Buczkowski, vicepresident onderzoek en Henry Ford 'technical fellow'. "Het is een sterk voorbeeld van circulaire economie, en hoewel deze clips klein zijn, zijn ze een belangrijke eerste stap in onze verkenningen om in de toekomst gerecyclede oceaanplastics te gebruiken voor extra onderdelen."


"Om de wereldwijde uitdaging van oceaanplastics op te lossen, zal onze hele industrie een stap moeten zetten en innovatieve oplossingen moeten vinden om de circulaire economie te laten groeien", zegt Lydia Swan, commercieel directeur Americas, DSM Engineering Materials. "We zijn erg trots op de gezamenlijke inspanningen van ons team, Ford en HellermanTyton om dit innovatieve gebruik van gerecyclede oceaanplastics mogelijk te maken, en we kijken ernaar uit om nog meer mogelijkheden te vinden om het afval van oceaanplastics te verminderen."

 

Meubels, horloges en surfplanken

Tegenwoordig wordt het materiaal gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder meubels, horloges en surfplanken. Naarmate meer klanten met DSM in zee gaan om de uitdaging van het verminderen van oceaanplastic aan te gaan, worden er momenteel nog veel meer toepassingen ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »