KunststofenRubber.nl

Nieuwe DuPont Delrin Renewable Attributed-kwaliteiten

14 februari 2022 om 14:08 uur

DuPont lanceert vijf nieuwe kwaliteiten in zijn duurzame productfamilie Delrin Renewable Attributed. De producten kunnen worden gebruikt in medische toepassingen en toepassingen die in contact komen met levensmiddelen. Biesterfeld Plastic zal de POM-homopolymeren distribueren in grote delen van de EMEA-regio en in Brazilië.

tot de nieuwe kwaliteiten behoren Delrin RASC655 en Delrin RASC698, die beide specifiek zijn ontworpen voor medische eisen en deel uitmaken van de Special Control-groep bij DuPont. Alle producten met deze benaming ondergaan uitgebreide tests, bieden een hoge mate van productiecontrole en voldoen aan de standaardregelgevingseisen van de medische sector, bijvoorbeeld USP klasse VI en ISO 10993. Beide kwaliteiten bieden uitstekende mechanische eigenschappen en een uitzonderlijk lage wrijvingscoëfficiënt. Daardoor zijn ze ideaal voor veeleisende medische toepassingen zoals wearables, inhalatoren, pompen en andere producten.


DuPont introduceert ook drie nieuwe kwaliteiten die geschikt zijn om met levensmiddelen in contact te komen overeenkomstig EU-richtlijn 10/2011 - Delrin RAFG511DP, Delrin RAFG500P en Delrin RAFG100. Alle drie de producten hebben een lange levensduur en een hoge vermoeiingsweerstand over een breed temperatuurspectrum, vooral bij lage temperaturen. Dit maakt deze nieuwe materialen bijzonder geschikt voor voedselverpakking en drinkwatertoepassingen.

 

Lagere milieu-impact

Delrin Renewable Attributed is een reeks producten met een lagere milieu-impact die een aanvulling vormt op de bekende POM-productfamilie van DuPont. Het basispolymeer van Delrin Renewable Attributed wordt geproduceerd op basis van 100% biologische grondstoffen uit afval, volgens de ISCC Plus-massabalanscertificering. De productie van deze innovatieve kwaliteiten wordt aangedreven door 100% gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit uit windenergie en stoom afkomstig van de terugwinning van energie uit gemeentelijk afval. Delrin Renewable Attributed-producten hebben dezelfde kwaliteit, prestaties, verwerking, oppervlaktekwaliteit, oppervlakteslip en wrijvingseigenschappen als de gevestigde producten, maar met een aanzienlijk verbeterde koolstofvoetafdruk. Gebruikers kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe kwaliteiten door middel van een eenvoudige 'drop-in'.

 

Zeldzaam

"Producten die voldoen aan de strenge wettelijke vereisten voor medische en voedseltoepassingen en tegelijkertijd onze klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, zijn nog steeds zeldzaam op de markt", zegt Martin Rathke, business manager Engineering Polymers, Biesterfeld Plastic. "Dus de vijf nieuwe kwaliteiten zijn een zeer belangrijke toevoeging aan ons portfolio en zullen een enorme toegevoegde waarde bieden aan onze klanten." Valéry Rebizant, global product technical specialist, DuPont Mobility & Materials, voegt toe: "We zijn blij dat we in Biesterfeld een sterke langetermijnpartner hebben die het nieuwe duurzame Delrin-productgamma optimaal op de markt zal positioneren."

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Biesterfeld Plastic Benelux BV
Adres
Rolweg 27
Postcode, Plaats
4104 AV, CULEMBORG
Telefoon
0345-687878
Fax
0345-687879
Website
http://www.biesterfeld-plastic.com
E-mail
plastic-benelux@biesterfeld.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »