KunststofenRubber.nl

Duurzaam afwassen met volledig recyclebare navulzakken uit monomateriaal

14 februari 2022 om 14:30 uur

Henkel heeft met Monid een navulzak voor handafwasmiddel uit monomateriaal ontwikkeld

Mondi en Henkel hebben samen aan een verpakkingsoplossing voor de Pril-handafwasproducten van Henkel gewerkt die het mogelijk maakt om plastic flessen te hervullen vanuit flexibele zakjes. Dit ondersteunt de duurzaamheids- doelstellingen van Henkel om alle verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken en de hoeveelheid op fossiele brandstoffen gebaseerde nieuw plastics tegen 2025 te hebben gehalveerd. Het nieuwe verpakkingsconcept wordt gelanceerd voor Henkels merk Pril in Duitsland. Het is gecertificeerd door de Blauer Engel, het onafhankelijke milieukeurmerk van de Duitse federale regering dat strenge normen vaststelt voor ecologisch verantwoorde producten en diensten.

 

70 procent minder plastic

Sinds januari kunnen consumenten een nieuwe hervulbare PE pompdispenser kopen met navullingen in de lichtgewicht, monomateriaal PE pouch geproduceerd door Mondi. De flexibele stazak vermindert de hoeveelheid plastic met 70 procent telkens als hij een harde plastic fles vervangt en is gemakkelijk te recycleren binnen de bestaande infrastructuur.


De zak is handig en lichter om mee naar huis te nemen en kan dankzij zijn vorm volledig worden geleegd, zonder resten achter te laten. Het is soft touch met een stevige basis zodat het gemakkelijk kan blijven staan in de winkel, waardoor retailers een aantrekkelijke en opvallende aantrekkingskracht hebben op het schap en tegelijkertijd alle merkinformatie communiceren, inclusief duurzaamheidsvoordelen. Mondi's lekvrije zak is gecertificeerd volgens ISTA 6, waardoor het een zeer duurzame verpakking is voor zowel in de winkel als online winkelen.

 

Circulaire oplossingen

Muriel Joncheray, Global Key Account Manager Consumer Flexibles bij Mondi: "Duurzaamheid is een cruciaal onderdeel van de thuisverzorgingsindustrie en een trend die de hele markt vormgeeft - en terecht. Bij Mondi hebben we in ons MAP2030 actieplan duurzaamheidsdoelen gedefinieerd die zich richten op circulaire oplossingen. Dit omvat een doelstelling om tegen 2025 100 procent van onze producten herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken - net als de recyclebare zak voor Henkel. Onze EcoSolutions-aanpak houdt in dat we zeer nauw hebben samengewerkt met het Henkel-team om de nieuwe verpakking te creëren. Hoewel het doel was om een oplossing te bieden die Henkel hielp zijn duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, moesten we er ook voor zorgen dat de materialen en de structuur het product zouden beschermen tijdens het transport en op de plank, lekkage zouden voorkomen en afval tot een minimum zouden beperken."

 

Ambitieuze doelstellingen

Carsten Bertram, Head of Global Packaging Innovation Dishwashing bij Henkel voegde hieraan toe: "Bij Henkel erkennen we onze verantwoordelijkheid met betrekking tot verpakkingen. We zetten ons in voor het stimuleren van duurzaam verpakken en hebben een reeks ambitieuze doelstellingen. Onze strategie is gebaseerd op de circulaire economie en richt zich op het integreren van gerecyclede kunststoffen, het verminderen van de hoeveelheid plastic verpakkingen, het hebben van herbruikbare verpakkingen en het gebruik van volledig recyclebare verpakkingsconcepten om de kringloop te sluiten. Mondi was de voor de hand liggende partner om ons te helpen met hun expertise in het creëren van de best mogelijke oplossingen - voor het product, de planeet en de klant."

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »