KunststofenRubber.nl

Tot einde jaar inzenden voor Mitsubishi Composite Engineering Challenge

29 november 2022 om 10:30 uur

De Mitsubishi Chemical Group roept ondernemers, innovators en oprichters die streven naar lichtgewicht onderdelen en toepassingen met koolstofvezelversterkte composietmaterialen (CFRP) op om hun grote ideeën in te dienen voor de Composite Engineering Challenge. Indienen kan tot 31 december.


De uitdaging staat open voor iedereen ter wereld die streeft naar lichtgewicht met CFRP en zijn productie opschaalt. De winnaar krijgt een ondersteuningspakket ter waarde van 25.000 dollar, afgestemd op zijn huidige bedrijfs- en productontwikkelingsfase.

 

De ambitie van deze Engineering Challenge is om het volledige potentieel van moderne composietmaterialen te ontsluiten en op te schalen met geavanceerde productietechnologieën. Daartoe krijgen winnaars toegang tot technologische middelen en ondersteuning bij materiaalkeuze, gereedschapsontwerp, schaalbaarheid en ontwerp voor productie. Bovendien krijgen de winnaars toegang tot experts uit de industrie, de venture capital-tak van de Mitsubishi Chemical Group en het bredere netwerk om wereldwijde bekendheid te creëren. 

 

"Om de uitdagingen van morgen aan te gaan, moeten we de visionairs van vandaag koesteren", zegt Tim Vorage, Senior Manager en oprichter van Business Incubator Growth Garage. "We stimuleren open innovatie en samenwerking met innovators en ondernemers om geweldige ideeën te implementeren, nieuwe groeimogelijkheden te ontdekken en een positieve invloed te hebben op het welzijn van mensen en de planeet." 

 

Innovation Award  

Er wordt een Innovation Award uitgereikt aan het meest impactvolle, gedifferentieerde en innovatieve idee. De winnaar van de Innovation Award ontvangt resource- en schaalondersteuning ter waarde van 10.000 euro.

 

Tot slot wordt er een publiekswinnaar gekozen door middel van stemmen, samen met Wevolver. Dit bedrijf krijgt een eervolle erkenning en een artikel op de website van Mitsibishi's Business Incubator Growth Garage en Wevolver

 

Focus op ...

Agenda

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »