KunststofenRubber.nl

Fabriek zet afval om naar duurzaam plastic

24 maart 2023 om 11:00 uur

UBQ Materials, het Israëlische cleantechbedrijf dat huishoudelijk afval omzet naar een duurzaam alternatief voor plastic, start met een grootschalige wervingscampagne. Voor zijn hypermoderne productiefaciliteit in Bergen op Zoom worden 140 nieuwe werknemers met uiteenlopende profielen gezocht.


UBQ Materials is de ontwikkelaar van 's werelds eerste biogebaseerde thermoplastic dat gemaakt wordt van organisch en niet-recycleerbaar huishoudelijk afval. Het gemakkelijke alternatief voor plastic bespaart schaarse grondstoffen, beperkt de uitstoot van CO2 van verbrandingsovens en biedt een klimaatpositieve oplossing voor een circulaire economie.


Na de pilotfaciliteit in Israël is het bedrijf vorig jaar gestart met de bouw van de hypermoderne productiefaciliteit in Nederland, inclusief een R&D-laboratorium en een experience center. Hiervoor zal UBQ Materials 140 medewerkers in dienst nemen, waarvan 80 in operatorfuncties. De fabriek wordt momenteel bedrijfsklaar gemaakt en zal later in 2023 operationeel zijn.

 

De vestiging van UBQ Materials bevindt zich in een regio waar zich tal van bedrijven hebben gevestigd die plastic produceren of verwerken, naast andere chemische en maakbedrijven. De fabriek zal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van 80.000 ton UBQTM, waarvoor jaarlijks 104.600 ton afval wordt verwerkt. Dat komt ongeveer overeen met al het huishoudelijk afval dat een stad als Eindhoven op jaarbasis produceert. Met de steun van de gemeente en de input van het onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium zal de fabriek van UBQ op industriële schaal een bijdrage leveren aan het transformeren van de regio tot een hub voor schone technologie.

 

"De maakindustrie heeft de kans om de wereld positief te veranderen door de transformatie naar een nieuwe standaard voor duurzame materialen en een drijvende kracht te worden voor de circulaire economie", benadrukt Jack Bigio, medeoprichter en co-CEO van UBQ Materials. "De regio Brabant staat bekend als een voorloper op het gebied van innovatie. We nodigen dan ook professionals uit om hun kennis en ervaring met UBQ te delen en onderdeel te zijn van een toekomst waarin duurzaam produceren centraal staat."

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »