KunststofenRubber.nl

Morssinkhof Rymoplast investeert in nieuwe recyclagefabriek in België

27 maart 2023 om 11:57 uur

Fost Plus heeft Morssinkhof Rymoplast een 9-jarig contract gegund voor de recyclage van jaarlijks 10.500 ton PET-schaaltjes en 17.000 ton PET-flessen. MOPET België, de nieuwe mechanische recyclagefabriek die hiervoor in Neufchâteau gebouwd zal worden, mag zich daardoor tot de Europese voorlopers rekenen wat betreft de efficiënte recyclage van PET-schaaltjes, op grote schaal. Het grootste deel zal bovendien naar een tray-to-tray toepassing gaan.


Daarbovenop recycleert MOPET België heldere transparante, blauwe transparante, gekleurde transparante en opake PET-flessen; voor een belangrijk aandeel tot nieuwe flessen. De locatie in Neufchâteau biedt bovendien ruimte voor de bouw van een geavanceerde recyclingfabriek op basis van Cure Technology. Deze technologie zal het mogelijk maken om een transparant gerecycled PET te maken van complexe en gekleurde verpakkingen, zodat alle ingezamelde PET-verpakkingen hun weg vinden in hoogwaardige toepassingen.

 

Stefan Morssinkhof: "Wij investeren 30 miljoen euro in de bouw van deze fabriek, die een nieuwe norm zal vaststellen voor de recyclage van complexe PET-verpakkingen zoals PET-schaaltjes en opake PET-flessen. Wij zijn er trots op dat wij onze activiteiten in PET Recycling kunnen uitbreiden in België, als recyclagehub in het hart van Europa."

 

Focus op ...

Agenda

5 juni 2023, online

Webinar: From #plasticfree to future-proof plastics

Hoe ziet een toekomstbestendige, circulaire en duurzame kunststofeconomie eruit? En welke plek nemen...

6 juni 2023, Amsterdam

Microplastics & Packaging

Plastic verpakkingen zijn wereldwijd de grootste bron van microplastics. Onderzoek toont aan dat...

5 september 2023, Milaan

Plast

PLAST, held in Milan every three years, is an exhibitions for the plastics and rubber industry worldwide.

Meer agendapunten »