KunststofenRubber.nl

Inschrijving Rethink Awards 2023 geopend

27 maart 2023 om 12:03 uur

Met de Rethink Awards geven de Federatie NRK en Plastics Europe Nederland elke twee jaar het podium aan bedrijven die werken aan duurzaam en circulair rubber en kunststof. Vanaf 1 maart 2023 kunnen de leden van deze organisaties hun producten en initiatieven voor de awards indienen. In totaal dingen negen genomineerde bedrijven mee naar de prijzen in drie categorieën en de Publieksprijs.


Met de Rethink Awards 2023 laten de NRK en Plastics Europe zien hoe de rubber- en kunststofindustrie definitief de weg heeft ingeslagen naar een duurzamere wereld. "De circulaire product- en materiaalinnovaties zijn inmiddels zeer talrijk en dat mag gezien worden", zegt Harold de Graaf, algemeen directeur van de NRK. "Veel van onze leden passen materiaalreductie toe en verwerken gerecyclede en biobased grondstoffen. Ook zijn er talloze voorbeelden van producten die door een slim ontwerp kunnen worden hergebruikt of gerepareerd en na gebruik recyclebaar zijn. Met de Rethink Awards 2023 laten we zien dat de producten die onze leden maken van grote waarde zijn voor onze maatschappij en ons ecosysteem en uitstekend passen binnen de circulaire economie."

 

"De leden van Plastics Europe zijn volop betrokken bij innovaties in de gehele productieketen van plastics", zegt Drea Berghorst, directeur van Plastics Europe. "Naast materiaalinnovaties gaat het dan ook om procesinnovaties. Innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen die ervoor zorgen dat meer plasticafval geschikt wordt gemaakt en beschikbaar komt voor mechanische en chemische recycling. En waardoor de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen voor de productie van nieuwe plastics verder afneemt."

 

Wie kan meedoen?

Meedoen aan de Rethink Awards 2023 is mogelijk voor NRK- en Plastics Europe-leden die innoveren op het gebied van duurzaamheid en bijdragen aan de circulaire economie, de veiligheid en het comfort van gebruikers. Ondernemers maken kans op één van de prijzen door hun product of initiatief vóór 31 mei van dit jaar in te dienen via www.rethinkplastics.nl. Een vakjury met vertegenwoordigers van belangrijke stakeholders uit de industrie bepaalt wie de genomineerden zijn. Zij kiezen de drie winnaars van de Rethink Awards 2023 aan de hand van de vijf Re's van het programma Rethink: Renew (grondstoffen), Reduce (productie en product), Redesign (ontwerp en gebruik), Re-use (hergebruik product) en Recycle (inzameling en recycling).

 

Kunststoffenbeurs

De feestelijke uitreiking van de prijzen vindt plaats op woensdag 20 september 2023 tijdens de Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch, waar ook de Rethink Plastics Expo te zien zal zijn. Tijdens de uitreiking kan het aanwezige publiek stemmen op de nominaties. Daarmee zal bekend worden wie de Publieksprijs in de wacht sleept. De winnaars ontvangen de Rethink-trofee, een oorkonde op naam en krijgen veel aandacht in de (vak)media.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »