KunststofenRubber.nl

Teknor Apex brengt kleur in duurzame thermoplastics van UBQ Materials

16 mei 2023 om 11:40 uur

Teknor Apex heeft een chromatische kleurenmasterbatchoplossing voor UBQ, het biogebaseerde thermoplastisch materiaal van UBQ Materials, dat volledig gemaakt is van ongesorteerd organisch en niet-recycleerbaar afval.


De oplossing maakt het mogelijk om een helderder spectrum van kleuren toe te voegen aan UBQ. Oorspronkelijk waren alleen de kleuren bruin, zwart en grijs mogelijk. Door speciale masterbatchkleurstoffen of speciaal geformuleerde kleurstoffen toe te voegen aan samenstellingen met UBQ kunnen klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen halen en toch een kleurrijk eindproduct afleveren. De masterbatch kan worden toegevoegd aan een breed scala van kunststoffen en is te verwerken middels spuitgieten, extrusie en andere processen.


UBQ is een duurzame kunststofvervanger die volledig is gemaakt van ongesorteerd organisch en niet-recycleerbaar huishoudelijk afval. Het is een nieuw, wereldwijd gepatenteerd materiaal dat door toonaangevende merken gebruikt wordt voor de productie van duurzame producten met een kleinere ecologische voetafdruk. Teknor Apex gebruikt UBQ in thermoplastische elastomeren (TPE) met 35% duurzame inhoud.


"De combinatie van de kleurenmasterbatchproducten van Teknor Apex en onze biogebaseerde thermoplastics helpen om de manier waarop dingen worden gemaakt opnieuw vorm te geven en de voetafdruk van alledaagse producten te verbeteren," aldus Liat Arad, VP Marketing bij UBQ Materials. "We hebben allemaal een rol te spelen in het verminderen van CO2-uitstoot, en door deze nieuwe, kleurrijke 'Made with UBQ'-productlijn, kunnen fabrikanten levendig gekleurde producten maken en tegelijkertijd bijdragen aan een echte circulaire economie."

 

Focus op ...

Agenda

5 juni 2023, online

Webinar: From #plasticfree to future-proof plastics

Hoe ziet een toekomstbestendige, circulaire en duurzame kunststofeconomie eruit? En welke plek nemen...

6 juni 2023, Amsterdam

Microplastics & Packaging

Plastic verpakkingen zijn wereldwijd de grootste bron van microplastics. Onderzoek toont aan dat...

5 september 2023, Milaan

Plast

PLAST, held in Milan every three years, is an exhibitions for the plastics and rubber industry worldwide.

Meer agendapunten »