KunststofenRubber.nl

Teknor Apex brengt kleur in duurzame thermoplastics van UBQ Materials

16 mei 2023 om 11:40 uur

Teknor Apex heeft een chromatische kleurenmasterbatchoplossing voor UBQ, het biogebaseerde thermoplastisch materiaal van UBQ Materials, dat volledig gemaakt is van ongesorteerd organisch en niet-recycleerbaar afval.


De oplossing maakt het mogelijk om een helderder spectrum van kleuren toe te voegen aan UBQ. Oorspronkelijk waren alleen de kleuren bruin, zwart en grijs mogelijk. Door speciale masterbatchkleurstoffen of speciaal geformuleerde kleurstoffen toe te voegen aan samenstellingen met UBQ kunnen klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen halen en toch een kleurrijk eindproduct afleveren. De masterbatch kan worden toegevoegd aan een breed scala van kunststoffen en is te verwerken middels spuitgieten, extrusie en andere processen.


UBQ is een duurzame kunststofvervanger die volledig is gemaakt van ongesorteerd organisch en niet-recycleerbaar huishoudelijk afval. Het is een nieuw, wereldwijd gepatenteerd materiaal dat door toonaangevende merken gebruikt wordt voor de productie van duurzame producten met een kleinere ecologische voetafdruk. Teknor Apex gebruikt UBQ in thermoplastische elastomeren (TPE) met 35% duurzame inhoud.


"De combinatie van de kleurenmasterbatchproducten van Teknor Apex en onze biogebaseerde thermoplastics helpen om de manier waarop dingen worden gemaakt opnieuw vorm te geven en de voetafdruk van alledaagse producten te verbeteren," aldus Liat Arad, VP Marketing bij UBQ Materials. "We hebben allemaal een rol te spelen in het verminderen van CO2-uitstoot, en door deze nieuwe, kleurrijke 'Made with UBQ'-productlijn, kunnen fabrikanten levendig gekleurde producten maken en tegelijkertijd bijdragen aan een echte circulaire economie."

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »