KunststofenRubber.nl

Het Japanse Yushin betreedt Europa via overname Wemo

16 mei 2023 om 16:33 uur

Het Japanse bedrijf Yushin Precision Equipment neemt 100% van de aandelen van Wemo Automation (Zweden) over van het Duitse moederbedrijf Hahn Group.


Wemo is fabrikant van lineaire robots en automatiseringscellen voor de kunststofindustrie in Europa. Yushin is actief op hetzelfde gebied in Azië en Noord-Amerika en geïnteresseerd in uitbreiding naar Europa.

 

Onder de nieuwe eigenaar zal Wemo de basis leggen voor de uitbreiding van Yushin op het continent. "We zijn enthousiast over Wemo's technologische bekwaamheid, hoogwaardige productie en service, die een geweldige aanvulling zijn op ons portfolio. Onder leiding van Wemo kan Yushin zijn marktpositie in Europa uitbreiden en profiteren van Wemo's brede distributeursnetwerk", licht Takayo Kotani, CEO van Yushin, de transactie toe.

 

De beslissing om Wemo, met een reeks gestandaardiseerde producten, te verkopen, maakt deel uit van de strategie van de HAHN Group om zich te concentreren op zijn kernactiviteit: het leveren van op maat gemaakte fabrieksautomatiseringsoplossingen aan klanten uit de automobiel-, medische technologie-, elektronica- en consumptiegoederenindustrie.

 

Philipp Unterhalt, Co-CEO Hahn Group voegt eraan toe: "Na de snelle groei van de afgelopen jaren richt de Hahn Group zich nog meer op zijn kernactiviteiten als fabrikantonafhankelijke integrator voor fabrieksautomatisering. "Desalniettemin willen we onze verplichting nakomen om het meest succesvolle perspectief te vinden voor elk bedrijf en team en zijn daarom verheugd Yushin te kunnen winnen als een stabiele partner voor Wemo."

 

"De nieuwe samenwerking met Yushin biedt veel perspectieven voor Wemo en zijn medewerkers", zegt Johannes Kjellgren, CEO van Wemo. "We spreken al dezelfde taal als het gaat om lineaire robotica, kwaliteitsnormen en ambities. Met verdere innovaties en het leiderschap van de Europese markt, krijgt Wemo nu een nieuw momentum voor verdere groei."

 

De deal wordt naar verwachting in de komende weken afgerond.

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »