KunststofenRubber.nl

UBQ Materials stelt Patricia Mishic O'Brien aan om duurzame transformatie materialensector te versnellen

30 mei 2023 om 12:16 uur

Cleantech-bedrijf UBQ Materials, dat huishoudelijk afval omzet naar een alternatief voor plastic, heeft Patricia Mishic O'Brien aangesteld als Chief Commercial Officer.


Mishic O'Brien heeft 25 jaar ervaring in de wereld van specialistische chemicaliën en geavanceerde materialen en zal haar kennis en netwerk inzetten om omzetgroei bij UBQ Materials te stimuleren.

Haar benoeming versterkt de uitbreiding van het bedrijf in de aanloop naar de opening van de eerste grootschalige faciliteit in Nederland eind 2023.

 

"Grondstoffen beïnvloeden elke industrie wereldwijd, hebben een impact op het milieu en veranderen onze ecologische voetafdruk vanaf het begin van de toeleveringsketen", aldus Mishic O'Brien. "Ik kom uit een meer traditionele materiaalsector, maar ik ben enorm gemotiveerd om de invoering van UBQ als standaardvervanger van kunststoffen op oliebasis te versnellen."

 

Voordat Mishic O'Brien bij UBQ Materials kwam, was ze Chief Commercial Officer bij CoorsTek, een wereldwijde producent van technische keramiek. Daarvoor was ze Chief Marketing Officer & Executive Vice President bij A. Schulman, Inc., een wereldwijde leverancier van  kunststofverbindingen, composieten en poeders (intussen overgenomen door LyondellBasell). Mishic O'Brien heeft ook meer dan tien jaar gewerkt bij Dow Chemical, waar ze zowel nationaal als wereldwijd leidinggevende functies vervulde op het gebied van strategische marketing en bedrijfsontwikkeling.

 

"Onze visie is dat elk land ter wereld een UBQ-fabriek zou moeten hebben, die een drievoudige impact heeft en de ecosystemen van afval, materialen en groene banen transformeert", aldus Albert Douer, Co-CEO en voorzitter van UBQ Materials. "Patty's expertise en inzicht in de industrie zullen helpen deze visie te katalyseren en UBQ's wereldwijde uitbreiding in de komende jaren te ondersteunen."

 

Mishic O'Brien zal vanuit Miami, Florida werken, waar het Amerikaanse hoofdkantoor van UBQ Materials gevestigd is.

 

Focus op ...

Agenda

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »