KunststofenRubber.nl

Kunstgras kleurt mee met de seizoenen (video)

20 november 2023 om 15:20 uur

Condor Grass heeft kunstgras ontwikkeld dat reageert op de buitentemperatuur en mee kleurt met de seizoenen. Jarenlang onderzoek en uitvoerige testen hebben geleid tot deze Colorshift-technology.


Het bedrijf uit Hasselt werkte tien jaar aan het innovatieve product. De eerste brainstormsessies startten na opmerkingen van klanten over de uitstraling van kunstgras. Dat verkleurt in tegenstelling tot natuurlijk gras niet in de wintermaanden. Condor Grass zag kansen voor een uiterlijk dat wél past bij alle seizoenen. Tientallen gesprekken met techneuten en professoren leidden tot uitvoerige testen in binnen- en buitenland. Die leverden Condor Grass veel bruikbare informatie en inzichten op, maar in eerste instantie geen kansrijk resultaat.

 

Samenwerking met TenCate

Uiteindelijk volgde in 2018 een serieuze doorbraak. Nieuwe testen binnen en buiten Europa resulteerden daarna in een proefproduct. Condor Grass ontwikkelde die innovatie in samenwerking met TenCate Grass verder door. Daarmee legde het bedrijf in 2022 de basis voor de Colorshift-lijn met de ‘Chameleon' als eerste tastbare product. De nieuwe generatie kunstgras is uitvoerig getest op meerdere locaties en onder alle denkbare omstandigheden.

 

Hoe het werkt

Kunstgras met Colorshift-technology verkleurt door middel van warmte. De buitentemperatuur beïnvloedt de kleurtint van het product om zo met het actuele seizoen te matchen. Bij temperaturen tot 15 graden behoudt Colorshift een donkergroene uitstraling. De kleur verandert tussen de 15 en 30 graden geleidelijk in lichtgroen. Bij tropische temperaturen vanaf 30 graden neemt het gras een frisse, lichtgroene kleur aan.

 

Het kunstgras is in instantie beschikbaar in twee hoogtes.

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »