KunststofenRubber.nl

Plastiflex neemt Turkse R-Vent Medikal over

21 november 2023 om 12:21 uur

Plastiflex Group heeft een overeenkomst getekend voor de overname van R-Vent Medikal, een bedrijf actief in de gezondheidszorg op het gebied van ademhalingszorg.


Plastiflex is wereldleider in de productie van leidingsystemen en componenten voor medische en industriële toepassingen. R-Vent Medikal is een bedrijf in medische hulpmiddelen voor de gezondheidszorg gevestigd in Izmir, Turkije, dat gespecialiseerd is in de productie van ademsystemen voor eenmalig gebruik, zoals beademingscircuits, filters, katheterbevestigingen, gesloten afzuigsets en alle andere accessoires voor de markten van de ademhalingszorg met een belangrijke focus op de anesthesiemarkt. 

 

De productiefaciliteit in Izmir wordt het Europese productiecentrum voor de gezondheidszorg voor de Plastiflex beademingsmarkt. Als gevolg van de samenwerking met R-Vent zal de gecombineerde Groep een breed scala aan ademhalingszorgoplossingen aanbieden, zoals beademingscircuits, katheterbevestigingen, beademingsfilters en maskers, dit in aanvulling op het huidige Plastiflexassortiment van spiraalvormig gewikkelde slangen. Binnen de markt van de ademhalingszorg zal de combinatie Plastiflex & R-Vent sterke posities innemen in de slaap-, de beademings- en de anesthesiemarkt.

  

De Groep zal negen productiefaciliteiten hebben over de hele wereld, met vier speciale activiteiten voor de gezondheidszorg in Noord-Amerika (Mexico), EMEA (Duitsland en Turkije) en Azië (China).

De heer Tayfun Önur, een van de aandeelhouders en de huidige Managing Director van R-Vent blijft aan en heeft opnieuw geïnvesteerd in de Plastiflex Groep waar hij ook extra verantwoordelijkheden op zich zal nemen. 

 

Focus op ...

Agenda

13 december 2023

Webinar Circulariteit in de rubberindustrie

Introductie in de wereld van rubber, rubber recycling en biobased additieven door Enrico Koggel,...

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

20 maart 2024, Den Bosch

Food Contact Materials Seminar

About food contact material regulations, legislation and developments.

Meer agendapunten »