KunststofenRubber.nl

Wemo breidt uit en investeert in Europa

19 december 2023 om 11:35 uur

In mei 2023 werd Wemo overgenomen door het Japanse bedrijf Yushin en nu beginnen de synergieën zichtbaar te worden. Wemo heeft een bedrijf opgericht in Duitsland, Wemo Automation GmbH. Tegelijkertijd heeft Yushin zijn Duitse kantoor verplaatst. Hoe passen deze stukken in elkaar?


Johannes Kjellgren, CEO van Wemo Automation AB: "Wemo is al vele jaren aanwezig op de Duitse markt en we voelen ons hier thuis. Yushin geeft er de voorkeur aan dat we de omzet in Europa vergroten, en door een lokaal kantoor te hebben, demonstreren we onze langetermijnbetrokkenheid om uiteindelijk de hele DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) te ondersteunen. In januari starten twee servicemonteurs met plaatsing in Duitsland en in 2024 nemen we verkopers aan en indien nodig nog meer servicemonteurs."

 

Kjellgren legt uit dat Wemo de komende jaren een Duitse organisatie zal opzetten voor verkoop, service, training en projectmanagement. Yushin verhuist zijn Europese kantoor.

 

"Het Europese kantoor bevindt zich nu bij Wemo en we zullen zowel de klanten van Yushin als die van onszelf bedienen. Dit betekent dat we zowel de verkoop als de technische ondersteuning verzorgen voor alle Europese klanten en wederverkopers van Yushin, behalve het Verenigd Koninkrijk en Ierland. We zijn ervan overtuigd dat dit iedereen ten goede zal komen: Wemo, Yushin, de resellers en vooral de klanten."

 

Wemo breidt uit met 4.000 vierkante meter

Kjellgren is enthousiast over de mogelijkheden om twee merken te vertegenwoordigen, maar erkent ook de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. "Het opbouwen van twee merken vergt middelen. We zijn blij met de volledige steun van onze eigenaren. We hebben goedkeuring gekregen om de faciliteitsoppervlakte in Värnamo uit te breiden en feitelijk te verdubbelen, en we zullen investeren in onze medewerkers om goed toegerust te zijn voor toekomstige uitdagingen." 

 

Focus op ...

Agenda

13 mei 2024, München

IFAT

Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw Materials Management

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »