KunststofenRubber.nl

BEWI opent nieuwe productielijn in Etten-Leur

02 januari 2024 om 08:00 uur

Op de foto van links naar rechts: Jürgen de Jong (directeur Research & Development BEWI RAW BV), Alan Moss (divisiehoofd BEWI RAW BV), Ger De Weert (wethouder Economische Zaken, Financiën en Duurzaamheid), Theo van Maurik (manager Procesontwikkeling).

BEWI laat weten in Etten-Leur de nieuwe productielijn voor geëxpandeerd polystyreen (EPS) in gebruik te hebben genomen. Met de nieuwe lijn, inclusief extruder, verhoogt het bedrijf capaciteit voor het gebruik van gerecyclede materialen aanzienlijk.


"We zijn verheugd dat we nu de nieuwe extruder in Etten-Leur in gebruik hebben, waardoor we het gebruik van gerecycled materiaal in onze productie van grijze of witte EPS-grondstoffen aanzienlijk kunnen verhogen. Via BEWI's Circular-divisie zamelen we gebruikt EPS in vanuit heel Europa, waardoor we verzekerd zijn van de grondstof die we nodig hebben en we de kringloop kunnen sluiten voor volledige circulariteit", stelt Alan Moss, executive vice president en hoofd van BEWI RAW

 

Nog meer capaciteit

De nieuwe productielijn van BEWI heeft een jaarlijkse capaciteit van maximaal 25.000 ton EPS en het bedrijf is van plan om de capaciteit tegen 2030 te verdubbelen. De nieuwe lijn kan zowel grijs als wit EPS produceren, met zowel nieuwe als gerecyclede grondstoffen - of een combinatie daarvan. "Klanten vragen steeds meer om een bundel verschillende grondstoffen, waaronder zowel grijs als wit EPS, uit gerecyclede of nieuwe grondstoffen. Nu zijn we in staat om ons aanbod uit te breiden", aldus Moss. Grijs EPS heeft ongeveer 20 procent betere isolatiewaarde dan wit EPS, wat betekent dat een bepaalde isolatiewaarde kan worden bereikt met dunnere platen.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »