KunststofenRubber.nl

BEWI opent nieuwe productielijn in Etten-Leur

02 januari 2024 om 08:00 uur

Op de foto van links naar rechts: Jürgen de Jong (directeur Research & Development BEWI RAW BV), Alan Moss (divisiehoofd BEWI RAW BV), Ger De Weert (wethouder Economische Zaken, Financiën en Duurzaamheid), Theo van Maurik (manager Procesontwikkeling).

BEWI laat weten in Etten-Leur de nieuwe productielijn voor geëxpandeerd polystyreen (EPS) in gebruik te hebben genomen. Met de nieuwe lijn, inclusief extruder, verhoogt het bedrijf capaciteit voor het gebruik van gerecyclede materialen aanzienlijk.


"We zijn verheugd dat we nu de nieuwe extruder in Etten-Leur in gebruik hebben, waardoor we het gebruik van gerecycled materiaal in onze productie van grijze of witte EPS-grondstoffen aanzienlijk kunnen verhogen. Via BEWI's Circular-divisie zamelen we gebruikt EPS in vanuit heel Europa, waardoor we verzekerd zijn van de grondstof die we nodig hebben en we de kringloop kunnen sluiten voor volledige circulariteit", stelt Alan Moss, executive vice president en hoofd van BEWI RAW

 

Nog meer capaciteit

De nieuwe productielijn van BEWI heeft een jaarlijkse capaciteit van maximaal 25.000 ton EPS en het bedrijf is van plan om de capaciteit tegen 2030 te verdubbelen. De nieuwe lijn kan zowel grijs als wit EPS produceren, met zowel nieuwe als gerecyclede grondstoffen - of een combinatie daarvan. "Klanten vragen steeds meer om een bundel verschillende grondstoffen, waaronder zowel grijs als wit EPS, uit gerecyclede of nieuwe grondstoffen. Nu zijn we in staat om ons aanbod uit te breiden", aldus Moss. Grijs EPS heeft ongeveer 20 procent betere isolatiewaarde dan wit EPS, wat betekent dat een bepaalde isolatiewaarde kan worden bereikt met dunnere platen.

 

 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2024, Aken (DE)

International Colloquium Plastics Technology

Forum for technical exchange & opportunity to discuss the latest developments & technologies in...

5 maart 2024, Parijs

JEC World

JEC World gathers the whole value chain of the composite materials industry.

Meer agendapunten »